14 груд. 2018 12:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

78

0

У Вінниці відбудеться прем’єра фільму про Миколу Оводова

У Вінниці відбудеться прем’єра фільму про Миколу Оводова

 «…Мине 100 років, перш ніж нащадки згадають Миколу Оводова і назвуть на його честь одну з вінницьких вулиць…»


У Вінниці відбудеться прем’єра фільму про Миколу Оводова

 18 грудня у Вінниці презентують документальний фільм «Видатні люди Вінниччини: Микола Оводов». Захід відбудеться в кінотеатрі «Родина», початок – о 18 годині.

Про це повідомляє Центр історії Вінниці.

Фільм присвячений громадському діячеві, лікарю, реформатору, міському голові Вінниці у 1899-1917 рр. За головування Миколи Оводова Вінниця отримала «економічне диво»: річний бюджет зріс у 11,2 рази, господарство та соціально-культурна сфера міста значно поліпшились (телефонізація, електрифікація, поява системи водопостачання та мережі громадського транспорту). Фільм було створено за підтримки Вінницької міської ради, Департаменту культури та Центру історії Вінниці.

Учасники презентації:

Василь Медяний – автор ідеї та режисер, SwitVideo Production

Тетяна Кароєва – доктор історичних наук, консультантка фільму

Валерій Прус – актор, виконавець ролі Миколи Оводова

Модератор: Олександр Федоришен – директор Центру історії Вінниці

Вхід на подію – вільний.

У Вінниці відбудеться прем’єра фільму про Миколу Оводова

Раніше ми писали, що у Вінниці знімають фільм про Миколу Оводова – міського голову, який працював з 1899 по 1917 рік. Саме з його іменем пов’язано більшість важливих справ, які сприяли розвитку населеного пункту. Короткометражка відтворить переломні події у житті тогочасної Вінниці, однією з них стане відкриття трамвайного шляху.

Паралельно на Вінниччині тривали зйомки документального кіно про композитора Миколу Леонтовича. Роль митця грає вінницький священик та диригент хору «Соломія» Назарій Давидовський.

Режисер зазначає, що у планах створити кілька стрічок про героїв, які розвивали наш край. 

 Нагадаємо, що в жовтні у кінотеатрі «Мир» відбулася прем’єра фільму «Тримай біля серця», який знімали у Вінниці. Стрічка – про війну і кохання. Про те, як трагічні події на «пекельному» Сході врятували сім’ю. Ігор Волков та Лілія Нагорна – головні герої. За сценарієм, у них є донька Зоряна. Саме подарована нею квітка батькові стає оберегом і важливою художньою деталлю. Режисер - Василь Медяний. 

Вiнниця.info