1 верес. 2018 17:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

319

0

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото

 У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото 


У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото

 1 вересня, у м. Вінниці відкрився новий навчальний заклад – Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді, який створено, аби підняти рівень математичної та технічної освіти здібних до точних наук школярів, в першу чергу, із сільської місцевості.

Про це йдеться в повідомленні Вінницької облдержадміністрації.

Вітаючи учнів із початком навчального року, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зазначив, що талановиті діти з усієї області матимуть якісні знання, аби вступити до найкращих вузів країни.

«Сьогодні дійсно історичний день. Ідея створення цього ліцею, який сьогодні вперше відкриває свої двері, це відповідь на ті виклики, які сьогодні постають перед нами. Попри всі труднощі ми створили всі належні умови, які даватимуть можливість талановитим дітям з усієї Вінницької області отримувати якісні знання, які в подальшому дадуть їм можливість вступити у найкращі вищі навчальні заклади України. Ідея створення ліцею була підтримана як з боку обласної державної адміністрації, так і обласної Ради. Але найголовнішим є те, з яким ентузіазмом взялись до роботи викладачі новоствореного Подільського ліцею. Тож вітаю вас, шановні діти, із цим історичним днем і бажаю всім вам віри, натхнення і любові», - зазначив В. Коровій.

Крім того, очільник області вручив Віталію Козаченко два сертифікати на 724 тис. грн. на отримання комплексу комп’ютерного та мультимедійного обладнання для кабінету математики. Раніше для облаштування ліцею було закуплено необхідну комп’ютерну техніку та обладнання на загальну суму понад 1,5 млн. грн.

Ліцеїст Данило Щербатий каже, що планує навчатись в технічному університеті, і йому потрібні знання.

«Тут більш поглиблене вивчення тих предметів, які мені потрібні для вступу в університет. Адже я планую навчатись саме у Вінницькому національному технічному університеті на факультеті електроенергетики».

Навчатимуться у ліцеї діти не лише з Вінницької, а й з навколишніх областей. Зокрема Мар’яна Горбань приїхала навчатись з Житомирської області з міста Любара.

«Я давно хотіла перейти до навчального закладу, який би давав якісні знання з математики та фізики, оскільки я планую вступати на технічний факультет. Я розглядала декілька варіантів по всій Україні, але цей мені сподобався найбільше і тому я навчатимусь тут», - розповіла Мар’яна.

Навчальною програмою ліцею передбачено значну кількість годин для позакласної роботи, лабораторних та технічних робіт. Таким чином Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді, покликаний підняти рівень математичної та технічної освіти здібних до точних наук школярів, в першу чергу, родом із сільської місцевості.

Керівництво закладу сподівається, що ліцей стане родзинкою освітньої системи Вінницької області, а обдаровані діти Вінниччини прагнутимуть до навчання та отримуватимуть тут якісну допрофесійну підготовку.

Нагадаємо, новий навчальний заклад відкрито на базі Вінницького національного технічного університету, для цього виш виділив для ліцею 1400 м кв площі та надав гуртожитки для учнів.

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 2

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 3

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 4

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 5

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 6

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 7

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 8

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 9

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 10

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 11

У Вінниці відкрили новий науково-технічний ліцей для обдарованої молоді. Фото - фото 12

Вінниця.info, фото – Вінницької ОДА