16 груд. 2015 09:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

164

0

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією

 На виїзному засіданні Міжфракційного депутатського об’єднання ВР України «Депутатський контроль» визначали шляхи подолання корупції 


У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією

15 грудня у Вінниці на виїзному засіданні Міжфракційного депутатського об’єднання ВР України «Депутатський контроль» визначали шляхи подолання корупції та презентували Вінницьке регіональне представництво.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата Сергія Кудлаєнко.

Об’єднання народних депутатів з фракцій – членів парламентської коаліції «Депутатський контроль» було створене 9 грудня 2014 року і має на меті консолідацію всіх гілок влади і громадськості у боротьбі з корупцією в Україні.

Участь у засіданні взяли народні депутати – Максим Поляков, Сергій Кудлаєнко, Юрій Македон, Геннадій Кривошея, а всього до об’єднання входять 24 депутати із БПП Солідарність, Народний Фронт, Батьківщина,  РПЛ та Самопоміч.

Під час засідання  було оголошено про відкриття   представництва МДО «Депутатський контроль» у Вінниці та представлено його керівника Гуркача Олега Петровича. Офіс представництва розміщено по вул. Р.Скалецького, 40а.

До дискусії щодо проявів та методів боротьби з корупцією на Вінниччині було запрошено керівників виконавчих органів влади, серед яких - представники МВС, ДФС, СБУ та прокуратури у Вінницькій області.

Широке обговорення проблеми корупції в державних органах влади охоплювало всі сфери суспільного життя, це - бізнес та виробництво, публічні послуги, сплата податків, дозвільна система, митні збори, а також охорона здоров’я.

Голова МДО «Депутатський контроль» народний депутат Максим Поляков у своєму виступі детально пояснив цілі і завдання об’єднання, які полягають у всебічній підтримці розвитку бізнесу в регіонах, інвестиційного клімату, сприянні прозорій сплаті податків та аналізу законодавства за результатами звернень громадян до представництв на місцях. «Наше завдання – оперативно відреагувати на звернення, допомогти бізнесу чесно і прозоро працювати, без хабарів чиновникам, адже працюючий бізнес не ходить з прапорами мітингувати, а займається розвитком і майбутнім своєї країни», - наголосив  народний депутат.

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій привітав відкриття у Вінниці представництва МДО «Депутатський контроль» і наголосив, що влада Вінниччини завжди була союзником у боротьбі з корупцією, але це явище має економічне підґрунтя. «На сьогодні проблема полягає в низькій зарплаті чиновників та в недостатньому рівні електронного врядування, хоча корупція стосується і тих ,хто бере і тих, хто дає, це загальносуспільна проблема. Та все ж найбільше значення має питання безпеки життєдіяльності в регіоні, мир і порозуміння – це головна запорука успішних реформ, які нам потрібно провести  у стислі строки, - підкреслив Валерій Коровій.

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією - фото 2 

Народні депутати Юрій Македон та Геннадій Кривошея підкреслили важливість антикорупційних заходів для демократичного розвитку України та закликали державні органи і громадськість до тісної співпраці та налагодження зворотнього зв’язку, щоб якомога швидше і якісніше вдосконалити антикорупційне законодавство.

Цікавим виявився виступ народного депутата-вінничанина Сергія Кудлаєнка, який нагадав присутнім про те, що Вінниця ще з 2008 року розпочала антикорупційний проект «Прозорий офіс», який довів свою ефективність і тепер впроваджується по всій країні. Народний депутат підкреслив велике значення колегіальності при прийнятті рішень та співпраці усіх гілок влади і громади, особливо під час процесу децентралізації. «Нещодавно віце-президент США Джо Байден під час виступу в Парламенті наголосив на двох основних завданнях для України, це подолання корупції і збереження миру», - зазначив Сергій Кудлаєнко і наголосив, - що основою всіх реформ є консолідація влади і громадськості для збереження миру та прогресивних змін в державі.

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією - фото 3 

Пі час обговорення в режимі запитання-відповідь-пропозиція керівники силових відомств і виконавчих органів влади висвітили проблеми в роботі та надали пропозиції для внесення оперативних змін до діючих законів, які, на їх думку, є недосконалими.

Виїзне засідання у Вінниці довело, що діалог представників законодавчої і місцевої влади - це дієвий інструмент допомоги у вирішенні місцевих проблем, він потрібен для реального подолання  корупції та проведення системних реформ в Україні, - зазначив Голова секретаріату МДО «депутатський контроль» Вадим Руденко та запросив до співпраці всіх, хто небайдужий до демократичного розвитку нашої держави.

Захід проводився за підтримки голови Вінницької ОДА, голів обласної та міської рад.

У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією - фото 4 

 У Вінниці відкрили представництво «Депутатського контролю» для боротьби з корупцією - фото 5

ВИННИЦА.info