28 берез. 2017 17:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

49

0

У Вінниці відповіли на «котячу» петицію

У Вінниці відповіли на «котячу» петицію

 Питання мешкання тварин у підвалах люди мають вирішувати на загальнобудинкових зборах.


У Вінниці відповіли на «котячу» петицію

 28 березня на сайті міської ради опублікували відповідь на петицію щодо визнання вуличних котів жителями Вінниці. В ній йдеться, про те, що така вимога суперечить Сімейному Кодексу України. А питання мешкання тварин у підвалах люди мають вирішувати на загальнобудинкових зборах.

«Виконком Вінницької міської ради повідомляє, що Ваша петиція щодо визнання вуличних котів частиною екосистеми міста та надання дозволу вільного їх проживання в підвальних приміщеннях, розглянута.

Повідомляю, що згідно ст. 1 Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» спільне майно багатоквартирного будинку — приміщення загального користування (у тому числі допоміжні, такі як: колясочні, комори, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери та інші підсобні і технічні приміщення), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку.

Також ст. 5 даного закону передбачає, що спільне майно багатоквартирного будинку є спільною сумісною власністю співвласників.

Враховуючи викладене питання щодо надання дозволів на розміщення в підвальних приміщеннях котів має вирішуватись виключно за рішенням загальних зборів співвласників багатоквартирних будинків.

Додатково повідомляю, що ч. 2 ст. 3 Сімейного Кодексу України передбачає, що співмешканцями житлового будинку можуть бути особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки, тому коти не можуть бути співмешканцями міста Вінниці.

А від так, прийняття рішення Вінницькою міською радою про визнання котів співмешканцями міста Вінниці буде суперечити нормам чинного законодавства», - йдеться у відповіді на петицію. 

Вінниця.info