1 груд. 2014 08:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Спорт
0

44

0

У Вінниці визначили краще спортивне село України

У Вінниці визначили краще спортивне село України

 Для проведення всеукраїнських сільських змагань Вінниччина була обрана невипадково


У Вінниці визначили краще спортивне село України

 З 28 по 30 листопада у Вінниці, на базі СК «Колос», проходили Всеукраїнські фінальні змагання серед спортивних команд сільських і селищних рад «Краще спортивне село України 2014 року».

З Луганщини приїхали, з Донеччини – ні  

Ігри організувало ВФСТ "Колос" АПК України. І по традиції підтримав Національний олімпійський комітет України. Привітання учасникам змагань передав президент НОКУ Сергій Бубка. На урочистому відкритті його зачитав голова відділення НОК України Вінницької області Павло Хникін.  

Голова Центральної ради «Колосу», наш земляк Олександр Мендусь  зауважив, що для проведення всеукраїнських сільських змагань Вінниччина була обрана невипадково. Саме тут в 1950 році було започатковано «колосівське» спорттовариство. Ще з 1998 року проводяться змагання на першість Вінницької області серед сільських і селищних рад. Окрім того, команда господарів – с. Северинівка (Жмеринський район) – минулого року стала кращим спортивним селом України!

Заступник голови Вінницької облради Наталя Солейко звернула увагу, що в змаганні не беруть участь представники Криму і Донецької області. Вона висловила сподівання на їхню участь в сільських іграх наступних років. А ось команда з Луганщини, з с. Половінкіне, до Вінниці приїхала – за фінансової підтримки ВФСТ "Колос".

На старт вийшли 20 команд з різних областей. Вони боролися в 6 видах програми.

Захоплюючі футзальні баталії

Найбільш видовищними були міні-футбольні баталії, які пройшли за підтримки Вінницької обласної федерації футболу. Безпосередньою організацією турніру опікувався заступник голови ВОФФ Ігор Павленко.

Вісім футзальних команд були розбиті на дві групи, де вони змагалися за коловою системою. А потім боролися в плей-офф за медалі. В фіналі турніру збірна Солоницівської сільради (Харківська область) з рахунком 3:0 переграла збірну Левківської сільради (Житомирська область). Бронзові нагороди здобули футзалісти Требухівської сільської ради (Київська область), які у вирішальному матчі здолали команду з Дніпропетровщини.    

– Наші футболісти виграли на турнірі всі чотири матчі.  Професіональних гравців у футзал серед них немає, адже це заборонено регламентом. Але два наших спортсмени мають піврічний досвід професійної гри у великий футбол, – розповів голова Дергачівської районної організації «Колос» (Харківська область) Володимир Година.

Господарі залишилися сьомими

Загалом жодна сільська або селищна рада не домінувала над іншими. У волейболі і перетягуванні канату перемогли одесити, в міні-футболі і настільному тенісі – харків’яни,  в шашках – дніпропетровці, в гирьовому спорті – житомиряни.

В комплексному заліку першою стала збірна с. Солонки (Львівська область), яка показала високі результати в усіх видах спорту. Вона й здобула титул «краще спортивне село України 2014 року».  Друге місце посіла Хомутецька сільська рада (Полтавська область), третє – Великодальницька сільська рада (Одеська область). Господарі змагань, спортсмени Северинівської сільської ради (Жмеринський район), цього разу залишилися на сьомому місці.

20 хвилин


0
0