21 трав. 2015 15:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

37

0

У Вінниці встановлять ігровий майданчик для діток з інвалідністю. Городян запрошують долучитись до проекту

У Вінниці встановлять ігровий майданчик для діток з інвалідністю. Городян запрошують долучитись до проекту

 Дитячий майданчик облаштують у парку Дружби народів


У Вінниці встановлять ігровий майданчик для діток з інвалідністю. Городян запрошують долучитись до проекту

 20 травня у Вінниці розпочалася реалізація проекту по встановленню інклюзивного дитячого майданчика у парку Дружби народів. Тут зможуть проводити час як звичайні дітки, так і малята з обмеженими фізичними можливостями. Спільні ігри та спілкування допоможуть хлопчикам та дівчаткам легше входити в соціум у майбутньому в школах та вузах. ГО «Гармонія», яка опікується створенням такого осередку для дозвілля дітей, запрошує всіх бажаючих долучитися до розбудови цього майданчику.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Проект «Інклюзивний дитячий майданчик» реалізується ГО «Гармонія» за підтримки Британської ради в Україні, БФ «Подільська громада», БФ «Без кордонів». Частина коштів на цей проект «Гармонія» отримала у вигляді гранту від Британської Ради в Україні.

Автором проекту є Людмила Нецкіна.

«Ми вирішили створити такий майданчик, тому що діти з інвалідністю переважно проводять свій вільний час у спеціалізованих закладах. Міні-грант, який отримав проект, склав 8 тисяч гривень. Цих коштів нам вистачить на частину майданчика, також нам допомагають партнери. Запрошуємо усіх вінничан долучитися до реалізації цієї ідеї в життя, а також – ділитися своїми ідеями щодо розвитку цього майданчика», – каже представник ГО «Гармонія» Людмила Нецкіна.

«Об’єкти на майданчику будуть зроблені з автомобільних шин, їх потрібно скріплювати, закопувати в землю, розфарбувати і на це нам необхідна фізична допомога вінничан, нашої громади. Фарба для шин вже закуплена, запрошуємо розфарбовувати всіх бажаючих.

Долучитися може кожен як з матеріальною, так і з фізичною допомогою, ми будемо дуже раді усім бажаючим. Щодо елементів майданчика, то всі вони будуть доступні діткам з обмеженими фізичними можливостями. Наприклад, мотоцикл з шин обов’язково матиме спинку, щоб дитина з ДЦП або іншими порушеннями опорно-рухового апарату могла на неї обпертися і відчути себе за кермом. Пісочниці мають розташовуватися на підвищенні, щоб діти на візках могли в них гратися. Також тут будуть машинки, літачки та інші елементи. Плануємо зробити й куточок для проведення майстер-класів, де будуть стіл та стільці з шин, місця, де діти зможуть під’їхати на візку до цього столу. Тобто тут буде не лише ігрова зона, а й місце для проведення освітніх заходів», – зазначила представник Центру реабілітації «Гармонія» Сюзанна Жуковська.

Як зауважила Людмила Нецкіна, цей майданчик допоможе діткам з інвалідністю проводити спільно час зі звичайними малятами та краще соціалізуватися в житті. Нагадаємо, що в цьому році у парку Дружби народів було встановлено туалети, якими можуть користуватися люди з обмеженими фізичними можливостями.

«Дуже важливо, щоб до наших ідей приєдналися мешканці Вінниці, мікрорайону Вишенька, адже тут гратимуться в тому числі і їхні діти, проходитимуть сімейні заходи. Інтерактивна галявина буде цікавою для всіх, тут чудове місце, природа. Тож нам потрібні роботящі руки, творчі душі і бажання змінити парк на краще», – каже голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

Адміністрація парку Дружби народів вже виділила територію під цей майданчик. Роботи планують розпочати на наступному тижні. Бажаючим зробити добру справу і долучитися до створення інклюзивного дитячого майданчика потрібно зателефонувати за номером: 097-842-69-58 (Сюзанна Жуковська), 46-93-59 (Центр «Гармонія»)

ВИННИЦА.info