25 лют. 2014 10:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Місто
0

87

0

У Вінниці встановлять пам’ятник «Небесній сотні»

У Вінниці встановлять пам’ятник «Небесній сотні»

Збирати кошти, контролювати роботу над проектом та перейменуванням площі на якій буде пам’ятник – повинен Майдан

 


У Вінниці встановлять пам’ятник «Небесній сотні»

У Вінниці активісти громадського сектору «Євромайдан» виступили з ініціативою встановити на всіх регіональних Майданах, звідки люди їхали до Києва, пам’ятники «Небесній сотні».

Про це вчора на прес-конференції повідомили активісти громадського сектору «Євромайдан».

Керівник громадського сектору «Подільська агенція регіонального розвитку» та активіст «Євромайдану» Олег Левченко повідомив що на Майдані від був з 1 грудня а картини подій що там відбувалися змінили націю.

«Зараз стоїть питання не про посади – це зараз абсолютно неважливо, а про те що сьогодні народилася нація, сьогодні зміцніла, і сьогодні - вона має бути єдиною. Для цього треба зробити перший крок. Треба правильно, спільно домовитись про вшанування пам’яті тих, хто заслужив на це. Ми пропонуємо це всім містам, на головних площах вшанувати пам’ять «Небесної Сотні». Наша ідея полягає в тому, що там де починався Майдан у місті, там де відправляли наших героїв – має стояти пам’ятник «Небесної Сотні», - зазначив О. Левченко.

Активісти зазначають пам’ятник не може бути ідеєю якоїсь однієї людини. Це має бути пам’ятник, який прийме вся громада. Тобто, повинні пройти громадські обговорення.

Також активіст громадського сектору «Євромайдан» висловив переконання, що площа з якої починався Майдан, і з якого проводжали героїв - має так само бути названа на їхню честь.

«Це має бути людне місце навколо якого кипить життя. Має бути світлий пам’ятник, тому що вони билися не за наше минуле, а за наше майбутнє

Я так само прошу громаду: хай Майдан вирішить хто має бути ініціатором збирання коштів на пам’ятник, хай він повністю контролює цей процес, хай він працює над проектом пам’ятника та назвою площі, - це справді робота Майдану.

На Майдані - серце України», - сказав О. Левченко.

ВИННИЦА.info

 


0
0