1 груд. 2016 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

67

0

У Вінниці взялися за школу на Поділлі: проект 10-річної давності перероблять

У Вінниці взялися за школу на Поділлі: проект 10-річної давності перероблять

 У Вінниці працюють над створенням нового проекту школи на Поділлі 


У Вінниці взялися за школу на Поділлі: проект 10-річної давності перероблять

 У Вінниці взялись за проект довгоочікуваної школи на Поділлі. 1 грудня виконком ухвалив рішення Про надання вихідних даних на створення проектно-кошторисної документації Департаменту капітального будівництва - сьогодні саме він є замовником.

Головний архітектор міста Олександр Рекута розповів Вінниця.info, що наразі потрібно коригувати існуючий проект, оскільки розробляли його ще 10 років тому. За цей час суттєво змінилися всі нормативи: по утепленню, світлу, воді… Та й до зовнішнього вигляду об’єкту є зауваження.  

«Ця школа починала проектуватися 10 років тому, там були зовсім інші норми. Зараз є вимоги інші по утепленню, по енергозбереженню. Проект трошки застарів морально і нормативно. Зараз будуть видаватися нові технічні умови на постачання електрики, води, тепла. Вийшли вже нові засоби обліку для енергоносіїв. Там треба переробляти в основному інженерну частину.

В мене є суттєві зауваження по образу школи, по архітектурних рішеннях, по колористичних. Дахи можна зробити більш цікаво», - сказав посадовець.

Нещодавно об’єкт змінив свого замовника – Концерн «Поділля» на Департамент капітального будівництва міської ради. Але це не означає, що забудовник не буде брати участь у створенні навчального закладу.

«В Департаменту освіти є свої нові вимоги стосовно рішень по плануванню. Вони зараз працюють із замовником.

Триває переговорний процес з розробником проекту, який має коригувати. З’ясовують вартість цих робіт і частину участі Концерну «Поділля», бо це не дешеві роботи», - додав Олександр Рекута.

Як відомо, мікрорайон «Поділля» з’явився на місці колишніх садків. Основним забудовником мікрорайону є Концерн «Поділля». Лише за 2015 рік в мікрорайоні Концерн ввів в експлуатацію 8 багатоповерхівок. З початку заснування мікрорайону, забудовник звів на Поділлі два дитсадка, зараз нагальною проблемою є будівництво школи. Варто відзначити, що про школу в мікрорайоні, представники забудовника говорили ще з 2010 року. І якщо торгові центри, які на той час були заплановані, вже працюють, то з школою – проблема.

Цього року вінничани подавали петицію до мерії з проханням збудувати на Поділлі школу. У відповіді зазначили що школу планують збудувати за два роки.

Проект, який розробили 10 років тому

У Вінниці взялися за школу на Поділлі: проект 10-річної давності перероблять

У Вінниці взялися за школу на Поділлі: проект 10-річної давності перероблять - фото 2

Вінниця.info