16 листоп. 2016 11:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

67

0

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями

 За добу 60 вінничан звернулися до лікарні з травмами через ожеледь 


У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями

 Минулої доби до травматологічного відділення Вінницької міської лікарні швидкої допомоги звернулися 60 осіб. Фактично, впродовж робочого дня кожні 15 хвилин, до медзакладу приходив новий пацієнт. Люди травмувалися через ожеледицю. Серед постраждалих і вінничанка Марина Мельник. Від падіння в центральній частині Вінниці, вона пошкодила зв’язки м’язів на голені. Тепер вимушена три тижні залишитися на лікарняному.

«Йшла вранці на роботу. Проходячи Соборною підсковзнулася. Напередодні ввечері була плюсова температура, сніг розтанув. Підранок бахнув мороз - утворилася тоненька кірка льоду. Коли ступила на плитку, у мене ноги роз’їхалися в різні боки. Я відчула страшенний біль у голені лівої ноги. Мені викликали «швидку». Коли приїхали медики, то посадили у спеціальне розкладне крісло, на ньому так і довезли до машини, а потім і у лікарню.

Одразу направили на рентген. Травматологи сказали, що я пошкодила м’язи, наклали гіпс. З травмою я попала у самий «пік», бо людей було багато. Всі ж добиралися на роботу. І не фартових, як я, виявилося чимало.

За півтори години, поки пробула у лікарні, багато на що надивилася. Як тільки туди приїхала, помітила жінку, у неї були травмовані лікоть та передпліччя. Поряд інша жінка, з ногою. Коли мені наклали гіпс, я чекала виписку, батько привів хлопчину років 12-ти, він кульгав. За ним зайшли кілька чоловіків у робочій формі, один ніс чобіт, ще двоє підтримували грузного чоловіка. Розчулила парочка пенсіонерів. Дідусь під руку тримав бабусю, їй сніг з даху поцілив прямо по переніссю. Та й ще так, що одразу синець під оком з’явився. Добре, що хоч ні у кого не було відкритих переломів», - розповіла вінничанка. Через травмування вона залишиться на лікарняному на три тижні.

За інформацією з травматологічного відділення Вінницької міської лікарні швидкої допомоги, за минулу добу до них звернулися 60 осіб.

«Драми немає. У попередні роки фіксували і понад сотню людей за добу. І тоді були колапси. Адже, перед тим, як людина вийде з лікарні, після огляду спеціаліста їй потрібно сходити на рентген, повернутися, отримати гіпсування, або інші маніпуляції. Не дивно, що утворюються скандали. За вчорашній день звернулися 60 травмованих. Загалом після падінь після ожеледиці. У кого рука, у кого нога, у кого ребра. Переломи, забої, «розтяжки». Хоч дороги для транспорту у нас вичищені дуже добре, на частині для пішоходів небезпечно. Слава Богу, летальних випадків не фіксували», - прокоментував Вінниця.info завідувач травматологічним відділенням Вінницької міської лікарні швидкої допомоги Ігор Куленко.

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями - фото 2

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями - фото 3

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями - фото 4

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями - фото 5

У Вінниці за добу 60 людей звернулися до лікарні - з переломами, вивихами і забоями - фото 6

Вінниця.info