21 листоп. 2018 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

77

0

У Вінниці за місяць стерилізували 250 безпритульних тварин

У Вінниці за місяць стерилізували 250 безпритульних тварин

 Попрацювавши місяць з міжнародною організацією  «FOUR PAWS International» та ТОВ «Чотири лапи Україна» фахівці міського притулку отримали багато цінної інформації та практичного досвіду.



У Вінниці за місяць стерилізували 250 безпритульних тварин

 З середини жовтня представники ТОВ «Чотири лапи Україна» безкоштовно проводили стерилізацію безпритульних собак Вінниці та навчали цьому працівників Вінницького муніципального притулку для тварин. За цей час було проведено вакцинацію, стерилізацію, дегільментизацію та кліпсування майже 250 тваринам. Також пройшло навчання для людей, які займаються відловом тварин у муніципальному притулку.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

«Під час проекту по допомозі безпритульним тваринам у місті Вінниці нами було простерилізовано та вакциновано від сказу 244 тварини. За цей час до нашої операційної завітали фельдшери та ветеринарні лікарі муніципального притулку, які пройшли навчання та практику і здобули нові навички, які їм в майбутньому знадобляться для того, щоб продовжувати вирішення питань безпритульних тварин гуманним шляхом після того, як наша команда поїде з міста. Це була дуже плідна співпраця, нам було приємно працювати в притулку, де нам надали зручні умови для проведення операцій. Ми працювали в хірургічній кімнаті та приміщенні післяопераційної перетримки тварин. Якщо буде необхідність, ми будемо раді повернутись до вас», – сказав ветеринарний лікар ТОВ «Чотири лапи України» Катерина Луцкевич.

У Вінниці за місяць стерилізували 250 безпритульних тварин

Попрацювавши місяць з міжнародною організацією  «FOUR PAWS International» та ТОВ «Чотири лапи Україна» фахівці міського притулку отримали багато цінної інформації та практичного досвіду.

«Навчання проходили доглядачі за тваринами, ловці, ветеринарні лікарі, адміністратор, взагалі – всі працівники. Навчилися проведенню операцій, правильному гуманному відлову тварин, отримали досвід міжнародної організації щодо того, з якими ліками краще працювати, як накладаються шви, догляд за тваринами тощо. Тепер ми бачимо як нам рухатись вперед, розвиватись та вдосконалюватись. Після навчання ми отримали ліцензію на ветеринарну практику, яка надає нам право проводити операції, цілий ряд ветеринарних заходів, серед яких – вакцинація, дегельмінтизація, лікування тварин тощо. У ветеринарному притулку є перша ветеринарна муніципальна клініка, яка буде надавати допомогу тваринам.

Досвід, який ми отримали від міжнародної організації, ми використовуватимемо у муніципальній клініці», – зазначив начальник Муніципального притулку для тварин міста Вінниці Іван Левінський.

Нагадаємо, що у Вінниці по вулиці Гонти завершили будівництво притулку для твaрин. Нa огородженій території встановили aдмінбудівлю, ветеринaрну клініку тa спорудили три корпуси з вольєрaми. Вони можуть вмістити до трьохсот хвостатих.

Вінниця.info, фото - сайт ВМР