17 серп. 2018 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

101

0

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото

 На Хмельницькому шосе тривають підготовчі роботи


У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото

На Хмельницькому шосе тривають підготовчі роботи з будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології. Проект реалізовують разом зі Світовим банком за підтримки держави та облдержадміністрації. Новий кардіоцентр збудують до вересня 2020 року.

Про це йдеться на сторінці Facebook мера Вінниці Сергія Моргунова.

«Добре розуміємо, наскільки потрібний такий центр, коли серцево-судинні хвороби - найпоширеніша патологія, яка найчастіше призводить до інвалідності та смертності. Тож маємо докласти максимум зусиль з медичною спільною, аби рятувати життя та надавати ефективну допомогу пацієнтам. На сьогодні в області можливості для проведення планових коронарографій та стентувань коронарних артерій в декілька разів нижчі реальної потреби.

Будівництво кардіоцентру є одним з найбільших за часи незалежності у місті. Територія ділянки становить 1,8 га, а площа приміщень майбутнього медичного закладу – понад 16 тис. кв м. Головне, що тут буде широкий спектр кардіологічних послуг. У центрі функціонуватимуть 138 стаціонарних цілодобових ліжок та 6 реанімаційних ліжок. Передбачені чотири операційні, консультативно-діагностичне відділення, лабораторія, приймальне відділення тощо.

На разі підрядник проводить підготовчі роботи, зокрема - з влаштування котловану під фундамент будівлі кардіоцентру та перенесення інженерних мереж.

А завершити будівництво нового кардіоцентру планується у серпні 2020 року», - зазначено в дописі.

Як повідомляла Вiнниця.info, до спорудження Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології на Хмельницькому шосе приступили на початку червня. Підрядник - ТОВ «КСМ-Груп». Вартість проекту 485 млн. гривень.

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото - фото 2

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото - фото 3

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото - фото 4

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото - фото 5

У Вінниці за підтримки Світового банку будують кардіоцентр. Фото - фото 6

Вiнниця.info, фото – з сторінки С. Моргунова