10 серп. 2017 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

72

0

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера


У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера

 10 серпня у Вінниці розпочалися зйомки циклу фільмів «Слава Україні! Героям слава!». Наше місто стало одним з шести по Україні, де знімають художнє кіно про місцевих бійців та волонтерів.

«Ідея створення циклу про людей, які своїми вчинками доводять, що вони справжні герої. Загалом, фільми про бійців, але у Вінниці ми вирішили продемонструвати, що не лише воїни захищають Україну. А й волонтери. Мирні воїни добра, які захищають військових та допомагають їм. Ми почули про прекрасну 12-річну дівчинку Луїзу Милованову. Вона малювала на продаж картини. За зібрані гроші купувала срібло, щоб з нього бійцям зробити нагороди. Це дійсно героїчний вчинок!», - розповідає Вiнниця.info Олександр Пушкін, представник «Союзу молодих кінематографістів України», який знімає фільм.

Вінниця п’яте місто до тривають зйомки. Спільно з професійними акторами, яки приїдуть сюди з Києва та Одеси, ролі гратимуть і вінничани.

«За художнім сюжетом, хлопчик-сирота з Донецького будинку-інтернату переїздить до Вінниці. Він в оточені поганої компанії. Сепаратистів. Він свято вірить у ДНР та готовий на вчинки заради неіснуючої держави. Проте, він знайомиться з Луїзою. Вона у фільмі грає сама себе. І так стається, що дівчинка показує хлопцю іншу Україну. Долучає його до волонтерства. І звичайно, герой розуміє, що був раніше неправий. Директора школи, де за сценарієм навчаються діти, зіграє Людмила Станіславенко. Це ваша місцева голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини.  Ще знаю, вона депутат та засновник благодійного фонду. До речі, вона дуже нам допомогла із зйомками. Ще до організації долучилася директором департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна. Дуже вдячні місцевій та обласній владі. Адже вони неймовірно нас підтримують», - зауважив Олександр.  

Зйомки стартували з Центрального ринку сценами, де голодний хлопчик намагається поцупити на базарі ковбасу. Триватимуть ще протягом чотирьох днів.

Презентація промо-ролика у Вінниці запланована на 15-17  вересня. Повна версія шести історій, які зніматимуть по українським містам має відбутися 14 жовтня.

Після Вінниці зйомки наступної серії пройдуть в Івано-Франківську.

За літо 2017 року у Вінниці знімають вже другий художній фільм. Вже готується до монтажу стрічка про Петлюру, режиер якої є вінничанин Валерій Шалига. 

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера - фото 2

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера - фото 3

У Вінниці знімають художній фільм про місцеву дівчинку-волонтера - фото 4

Вiнниця.info, фото з сторінки у «Фейсбуці» Людмили Станіславенко.