3 серп. 2011 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

47

0

У Вінниці знову згадають Афган у піснях

У Вінниці знову згадають Афган у піснях

27 та 28 у Вінниці вже вдруге проходитиме фестиваль військово-патріотичної пісні «Дорога Надії - 2011».


У Вінниці знову згадають Афган у піснях

27 та 28 у Вінниці вже вдруге проходитиме фестиваль військово-патріотичної пісні «Дорога Надії - 2011».

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Фестиваль військово-патріотичної пісні «Дорога Надії - 2011» проходитиме в кіноконцертній залі «Райдуга».

Програму фестивалю поділено на два дні. У перший день, 27 серпня, о 12:00 учасники зберуться на мітинг біля пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам у ЦПКіВ ім. Горького вшанувати пам'ять своїх друзів, рідних та близьких. Цього ж дня, о 15:00 в ККЗ «Райдуга» розпочнеться концертно-конкурсна програма, де, за результатами виступів та за оцінкою журі, буде визначено переможців.

28 серпня відбудеться гала-концерт переможців та почесних учасників фестивалю, під час якого для вінничан лунатимуть військово-патріотичні пісні.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Ірина Френкель повідомила, що до участі у фестивалі допускаються виконавці і колективи, кількісний склад яких не перевищує 10 чоловік. «Фестиваль «Дорога Надії - 2011» проходитиме у два етапи: 1-й тур(закритий) - за підсумками відбору заздалегідь поданих заявок та 2-й тур (відкритий) - визначення лауреатів та дипломантів фестивалю.

Заявки на участь приймаються до 10 серпня на електронну адресу [email protected], або ж листом на адресу оргкомітету фестивалю: Спілка учасників бойових дій в Афганістані м. Вінниці, вул. Дачна, 3».

Голова спілки учасників бойових дій в Афганістані Анатолій Перебитюк зазначив, що на сьогоднішній день участь у фестивалі підтвердили понад 20 творчих колективів. «До нас завітають гурти та виконавці з Молдови, Росії, Придністров'я, а також очікуються гості зі Львова, Запоріжжя, Одеси, Харкова, Києва, Черкас, Херсона, Маріуполя, Білої Церкви, Ізмаїла та Коломиї. Усі вони змагатимуться за дипломи «Приз глядацьких симпатій», «Інновація в авторській пісні» та «Кращий автор». Крім того, буде обрано переможців, які здобудуть гран-прі фестивалю, перше, друге та два третіх місця. Переможці усіх зазначених номінацій отримають відповідні дипломи та цінні подарунки», - розповів Анатолій Перебитюк.

Директор КП «Центр концертних та фестивальних програм» Максим Філанчук повідомив, що цьогоріч до Вінниці приїдуть Юрій Шкитун (автор-виконавець з більш ніж 20-річним стажем, який створив гімн воїнів-інтернаціоналістів «Віват»), Вячеслав Купрієнко - бард-афганець, офіцер спецназу та кавалер 2 орденів Червоної Зірки. «Крім того, вже вдруге на вінницький фестиваль приїде Віктор Маришев, який в 1987 році в Афганістані заснував гурт «Долг». А також неодноразовий лауреат різноманітних фестивалів авторської, афганської, солдатської та патріотичної пісні Володимир Мазур. Саме вони будуть у складі журі та обиратимуть найкращих», - додав Купрієнко.

Організаторами фесту виступили департамент культури Вінницької міської ради, КП «Центр концертних та фестивальних програм» та Спілка учасників бойових дій в Афганістані м. Вінниці. Вони повідомили, що такі концерти планується зробити традиційними.

Вхід на фестиваль - безкоштовний.

ВИННИЦА.info


0
0