7 серп. 2015 11:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

110

0

У Вінниці зріє скандал через одну з найкращих картин на будинку у центрі міста

У Вінниці зріє скандал через одну з найкращих картин на будинку у центрі міста

 Депутатам не сподобалось, що на будівлі по Соборній малюють картину


У Вінниці зріє скандал через одну з найкращих картин на будинку у центрі міста

5 серпня кілька депутатів Вінницької облради рішенням заблокували завершення картини «Зернина світу», яку малює на стіні будівлі по Соборній, 75 художник Олександр Марченко, в рамках проекту мурал-арту «VIN-ART-CITY».

Депутати на засіданні комісії говорили про те щоб замалювати «мазню», яка псує будівлю, а директору бібліотеки пригрозили відповідальністю.

Редакція ВИННИЦА.info, звернулась за коментарем до одного з депутатів облради, який брав участь у засіданні комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації - Романа Аксельрода. Він зазначив що картина на фасаді бібліотеки, на його суб’єктивну думку, не потрібна.

«Мені особисто подобається це мистецтво, але я підписав рішення з двох причин. Ми отримали звернення щодо надання дозволу щоб намалювати картину на фасаді бібліотеки, але на момент надання дозволу картина вже була закінчена, навіщо тоді дозвіл. Другий момент: я як корінний вінничанин не бачу цю картину на центральній вулиці міста. Це моя суб’єктивна думка, бо то історичне середовище, от якби її намалювали десь на стіні в Тяжилові, чи на стіні дитячого садка…», - розповів Р. Аксельрод.

В результаті комісія прийняла рішення не надавати дозвіл на нанесення картини на будівлю по вул.. Соборній, 75, і доручити голові облради з’ясувати на підставі чого, директор бібліотеки дала дозвіл малювати картину на стіні.

Того ж дня, 5 серпня, у міській раді проводилась прес-конференція, під час якої куратор проекту «VIN-ART-CITY», художник Олександр Нікітюк, розповідав, що картини малюють в центрі щоб ввести їх у екскурсійні маршрути Вінниці.

«Всі, хто приходитимуть на екскурсії, будуть потрапляти на ці будинки. На кожному малюнку буде табличка з надписом імені автора, концепцією та назвою роботи. Також буде вказано, що картину виконано в межах масштабного проекту «VIN-ART-CITY».

Нарешті ми долучилися до п’ятірки міст України, які роблять свої міста креативними, симпатичними, привабливі туристично, а означає – і привабливі і для інвестицій», - розповів Олександр Нікітюк.

Чим завершаться розбіжність в естетичних вподобаннях вінничан і деяких депутатів невідомо, адже даним рішенням комісії, фактично заблоковано роботу по завершенню картини. Тож чи побачать вінничани картину на Соборній в тому вигляді, як планувалось на День міста, поки що невідомо.

У Вінниці зріє скандал через одну з найкращих картин на будинку у центрі міста

Нагадаємо, вінничани обирали графіті, які наносять на 5 будівлях, шляхом відкритого голосування, що тривало з 13 червня по 20 липня.

ВИННИЦА.info