16 серп. 2011 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

49

0

У вінницькі школи завозитимуть комп’ютери замість книжок

У вінницькі школи завозитимуть комп’ютери замість книжок

У Вінницьку область надійшло близько 65 тисяч підручників, що становить трохи більше 42% від плану завозу, також в область буде поставлено в межах 65 комп’ютерних комплектів


У вінницькі школи завозитимуть комп’ютери замість книжок

У Вінницьку область надійшло близько 65 тисяч підручників, що становить трохи більше 42% від плану завозу, також в область буде поставлено в межах 65 комп’ютерних комплектів.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління освіти та науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

«Стовідсотково на 1 вересня 2011 року основними підручниками та навчальними посібниками будуть забезпечені учні 1-4 класів та 5-9 класів. За умови виконання плану поставок, на 96% будуть забезпечені підручниками учні 11-х класів загальноосвітніх шкіл.

Проблемним залишається питання кількості підручників для 10-го класу, де рівень забезпечення становить 49%», - поінформував І.Івасюк.

Він також зазначив, що протягом 2011-2012 років для вихованців шкіл-інтернатів, яких на Вінниччині нараховується близько тисячі, планується придбати персональні ноутбуки. «Персональні ноутбуки будуть закуплені за державні кошти і ми сподіваємось, що за цей період часу діти отримають такі фактично електронні підручники – ноутбуки», - сказав І.Івасюк.

Він повідомив, що цього року область отримає в межах 65 комплектів комп’ютерних класів від міністерства освіти та науки. «За рахунок цих комплектів нам вдасться модернізувати середні загальноосвітні школи сучасною технікою», - зазначив головний освітянин області.

За його словами, також планується підвищення рівня освіти педагогічних працівників. «Поставлена задача, щоб усі педагогічні працівники до першого грудня поточного року оволоділи комп’ютерною технікою на рівні користувача. Іноді можна спостерігати парадоксальну ситуацію, коли майже усі діти володіють комп’ютерами, а є вчителі, не можуть їм користуватись», - додав І.Івасюк.

ВИННИЦА.info


0
0