27 лип. 2016 13:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

49

0

У вінницьких під’їздах встановили 2,5 тисяч датчиків для економії світла

У вінницьких під’їздах встановили 2,5 тисяч датчиків для економії світла

 Вінничан, які бажають встановити економні вимикачі просять звертатися в ЖЕКи


У вінницьких під’їздах встановили 2,5 тисяч датчиків для економії світла

 Під час капітальних ремонтів у багатоповерхівках у Вінниці встановили 2500 фото-акустичних вимикачів, які мають датчики руху та дозволяють економити електроенергію. Вимикачі запалюють світло, коли людина заходить у під’їзд чи на поверх та вимикають, коли переміщується в квартиру чи на вулицю.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

«З початку цього року у Вінниці вже встановили 281 фото-акустичний вимикача у рамках капітального ремонту щитових та 2226 – у рамках поточного. Загалом – більше двох тисяч. Ці пристрої допомагають заощаджувати на освітленні одного під’їзду більше 50 відсотків електроенергії. Завдяки їм світло вмикається і вимикається автоматично, реагуючи на будь-який звук», - говориться в повідомленні.
 У мерії зазначають, що мешканці будинків, де ще  немає економних вимикачів, можуть попросити про їх встановлення у ЖЕКах.

«Якщо вінничани мають бажання встановити фото-акустичні вимикачі у своїх під’їздах, їм треба звернутись до житлово-експлуатаційного підприємства, що обслуговує їхній будинок.. Вартість такого приладу включається в оплату послуг за утримання будинку та прибудинкової території за поточний місяць і розподіляється на всіх мешканців», - пишуть на сайті міськради.

Як менше платити за світло і газ читайте в порадах від науковця ВНТУ Валентина Грабка

 Вінниця.info