26 груд. 2017 11:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

53

0

У Вінницькій колонії 13 в’язнів отримують пенсії

У Вінницькій колонії 13 в’язнів отримують пенсії

 Середній розмір пенсії в засуджених – 110 гривень


У Вінницькій колонії 13 в’язнів отримують пенсії

 Фахівці управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці відвідали осіб, які відбувають покарання в установі виконання покарань № 1 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області, з метою інформування осіб, позбавлених волі щодо їх права на пенсію та умов її виплати.

Про це повідомляє управління Пенсійного фонду України у м. Вінниці.

«Більшість ув’язнених, котрі мали запитання до фахівців, не мають права на пенсію у зв’язку з недостатністю страхового стажу. У зв’язку з цим, їм передбачено виплату соціальної допомоги особам, які не набули права на пенсію. Необхідний вік для звернення за соціальною допомогою – 63 роки», - повідомляє заступник начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій № 2 управління ПФУ в місті Вінниці, Лариса Кравчук.

В установі виконання покарань № 1 та Вінницькій виправній колонії № 86 управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області відбувають покарання близько 900 засуджених. З них - 11 перед пенсійного віку, 17- особи, які мають право на пенсію і наразі триває процес її оформлення або збору документів для призначення пенсійних виплат.

Станом на 20 грудня 2016 року на обліку в управлінні ПФУ в місті Вінниці перебуває 13 отримувачів пенсій з числа засуджених при загальній кількості пенсіонерів на обліку – 91 566. Пенсію за віком за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з них отримують 10 осіб, по інвалідності - 3. Середній розмір пенсійної виплати складає 1100 грн.

У Вінницькій колонії 13 в’язнів отримують пенсії

У Вінницькій колонії 13 в’язнів отримують пенсії - фото 2 

Вінниця.info, фото управління Пенсійного фонду України у м. Вінниці