22 жовт. 2018 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

172

0

У Вінницькій області очищають русла річок Південний Буг, Мурафа, Русава

У Вінницькій області очищають русла річок Південний Буг, Мурафа, Русава

 На Вінниччині триває реалізація природоохоронних заходів


У Вінницькій області очищають русла річок Південний Буг, Мурафа, Русава

 На Вінниччині проводиться відновлення гідрологічного та санітарного режимів 11 поверхневих водойм, розчищають русла водойм та річок.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

Про реалізацію природоохоронних заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля в області 22 жовтня під час щопонеділклової апаратної наради голови ОДА звітував директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природоохоронних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук.

Відповідно до «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» проводиться відновлення гідрологічного та санітарного режимів 11 поверхневих водойм. Зокрема, на даний час майже завершені роботи по розчистці р. Десенка в межах Стрижавської селищної ради. Триває підготовка до розчистки р. Південний Буг в межах Стрижавської cелищної ради протяжністю 6,6 км. в межах Хмільницької міської ради.

Крім того, 20 вересня 2018 року прийнята районна програма «Розчистка та екологічне оздоровлення річки Південний Буг на території Хмільницького району на 2018-2019 роки», в якій передбачено обсяг коштів на реалізацію заходів передбачених даною програмою та визначено джерела їх фінансування.

«Наразі проводяться роботи по розчистці водних об’єктів у селах Великий Остріжок та селі Березна Хмільницького району. Проведено роботи з розчистки берегів та русла річки Мурафа біля с. Буша та річки Русава біля с. Клембівка Ямпільського району. Також проходять процедуру оцінки впливу на довкілля проекти розчистки водойм, що замовлені Турбівською селищною радою, Гайсинською, Барською та Вінницькою міськими радами, Сокільською, Бабчинецькою сільськими радами Чернівецького району. Також ДП «Погребищенський райагроліс» замовив документацію по розчистці витоків р. Рось», - зазначив Микола Ткачук.

Нагадаємо, в 2018 році В Стрижавці земснарядом розчистили русло річки Десенка, частково укріпили берег.

У Вінницькій області очищають русла річок Південний Буг, Мурафа, Русава 

Вiнниця.info