25 листоп. 2014 12:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

47

0

У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею

У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею

 Кандидатуру Іллі Безбаха на посаду директора художнього музею байкотують деякі «активісти»


У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею

 25 листопада на спільному засіданні п’яти постійних комісій Вінницької обласної ради мали розглянути чимало кадрових питань. Проте лише комісія з питань культури, духовності та історичної спадщини зібралась у складі, необхідному для ухвалення рішень.

Натомість у комісій з питань охорони здоров’я, курортів та здорового способу життя, з питань молодіжної політики, спорту і туризму, з питань регулювання комунальної власності та приватизації, також з питань ЖКГ, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження не було кворуму.

У порядку денному засідання був розгляд кандидатур на заміщення посад та переукладення контрактів з керівниками закладів культури та підприємств, які є об’єктами спільної власності територіальних громад області.

Оскільки розпочати роботу змогла лише комісія з культури і духовності, то присутні змогли розглянути тільки кандидатури на посади керівників двох комунальних закладів культури – обласної бібліотеки для дітей ім. І. Франка та обласного художнього музею.

У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею

Представляючи кандидатів, начальник управління культури і туризму ОДА Марія Скрипник відзначила заслуги та успіхи чинного директора дитячої обласної бібліотеки Тетяни Мрищук (єдиної претендентки на цю посаду) і попросила переукласти з нею контракт. Своїм голосуванням комісія вирішила рекомендувати облраді кандидатуру Т. Мрищук для повторного призначення керівником бібліотеки.

У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею - фото 2 

А от стосовно кандидатур директора художнього музею розгорілась гостра дискусія. На цю посаду претендували четверо кандидатів, серед яких і чинний директор Ілля Безбах. Марія Скрипник відзначила як успіхи закладу під його керівництвом, так і певні недоліки (не виконано доручення облради від 2008 р. про виготовлення акту на землю навколо музею; певні фінансові порушення, виявлені фінінспекцією, плинність кадрів тощо). Але від заступника голови Громадської ради при ОДА Михайла Бардина та «активістки» Ольги Малиновської пролунали закиди, що І. Безбах «був інструментом в руках режиму Януковича», зробивши нібито незаконну художню експертизу у відомій «порносправі» проти покійного правозахисника Дмитра Гройсмана…

На захист І. Безбаха виступили письменник Вадим Вітковський, депутат облради Микола Янченко, також колектив музею. Вони говорили про те, що питання не слід політизувати, а до уваги треба брати лише фахові якості чинного директора, який ініціював художній музей у 1987 році і «створив його з нуля».

У Вінницькій облраді розгорнулась суперечка через «крісло» директора художнього музею - фото 3 

Також серед претендентів на посаду очільника музею – Павло Куриленко (колишній начальник Немирівського райвідділу культури, заступник керівника та керівник низки інших закладів) і Ольга Зелінська (екс-заступник директора художнього музею, яка нині працює в обласному управління культури). Червертий претендент – художник Олександр Назаренко – повідомив про зняття своєї кандидатури.

Після емоційного обговорення комісія з питань культури і духовності не підтримала жодну з кандидатур. Отже, остаточне рішення щодо керівника художнього музею, можливо, ухвалить сесія облради, запланована на 27 листопада, якщо вона відбудеться.

ВИННИЦА.info


0
0