21 груд. 2015 17:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

84

0

У Вінницькій ОДА відкриють «Прозорий офіс»

У Вінницькій ОДА відкриють «Прозорий офіс»

 У 2016 Вінницька ОДА матиме "Прозорий офіс"


У Вінницькій ОДА відкриють «Прозорий офіс»

 Центр надання послуг планується створити в межах Регіональної програми інформатизації «Електронна ВІННИЧЧИНА» на 2016-2018 роки.

Про це зазначив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко під час щотижневої апаратної наради в голови облдержадмінастрації. За словами Андрія Гижка, Регіональну програму в січні буде представлено обласній раді для затвердження.

«Будемо просити депутатський корпус виділити кошти на її реалізацію, зокрема 2 млн. грн. на першочергові заходи, пов’язані із електронним документообігом і реформуванням надання адміністративних послуг. Зокрема, створення «Прозорого офісу» в облдержадміністрації, де послуги будуть пов’язані, насамперед із прийомом громадян. Хочу зазначити, що програма була розроблена у співпраці із Фондом «Східна Європа», - зауважив Андрій Гижко.

Крім того, в межах співпраці із міжнародною організацією в новому 2016 році буде модернізовано 10 районних центрів надання адміністративних послуг.

«10 районних ЦНАПів отримають можливість оновити комп’ютерну техніку і забезпечити електронний зв’язок з обласною державною адміністрацією. Вони будуть відібрані на конкурсних засадах, який підготує Фонд «Східна Європа». Ми будемо переводити низку послуг ОДА в електронний вигляд. Наприклад, реєстрація іноземних інвестицій, водних об’єктів. А ще на сайті ОДА буде можливість подавати заявки через електронний документообіг і не потрібно їхати з районів», - розповів Андрій Гижко.

Місцеві посадовці впевнені, організація роботи таким чином забезпечить прозорість взаємин влади та громадян.

ВИННИЦА.info