10 берез. 2015 11:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Спорт
0

43

0

У вінницькій школі навчають радіоспорту

У вінницькій школі навчають радіоспорту

 Радіопеленгація – це вид спорту, у якому потрібно за певний проміжок часу знайти радіопередатчики


У вінницькій школі навчають радіоспорту

 У міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 2 відкрилося відділення радіоспорту, де можна займатися радіопеленгацією. Наразі тут навчається 15 вихованців віком від 9 до 21 року. Радіопеленгацію викладає майстер-спорту міжнародного класу Сергій Зеленський. Всі бажаючі віком з 9 років можуть звертатися у МДЮСШ №2 за адресою - узвіз Бузький, 33.

Про це інформує прес-служба Вінницької міської ради.

«Радіопеленгація – це вид спорту, у якому потрібно за певний проміжок часу, використовуючи спеціальні радіопристрої, знайти радіопередатчики. У цьому виді спорту дитина знайомиться з передавальною і приймальною радіоапаратурою, мапами. Спортивна радіопеленгація поєднує фізичні, інтелектуальні та психологічні навантаження. У спортсменів виховується така якість характеру, як цілеспрямованість, вони навчаються аналізувати. Крім того, змагання зазвичай проводяться на відкритій місцевості, на природі, тому вони мають оздоровчий ефект на дітей», – каже Сергій Зеленський.

У дитячо-юнацьких спортивних школах Вінниці розвивається 26 олімпійських та 11 не олімпійських видів спорту. Серед них – легка атлетика, художня гімнастика, хокей на траві, гандбол, волейбол та велоспорт. Також у цих закладах юні вінничани можуть навчитися веслуванню на байдарках та каное, плаванню, стрибкам у воду тощо. А з початку 2015 року у міській дитячо-юнацькій спортивній школі №2 відкрилося відділення радіоспорту (вид спорту – радіопеленгація), яке є новим для таких закладів. Радіопеленгація допомагає гармонійно розвивати інтелектуальні та фізичні вміння дітей, а також має оздоровчий вплив, адже змагання зазвичай проводяться на природі.

ВИННИЦА.info