21 лип. 2014 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

57

0

У вінницькій школі втілюють енергозберігаючі технології. Почали з заміни вікон

У вінницькій школі втілюють енергозберігаючі технології. Почали з заміни вікон

До 1 вересня у школі №25 всі вікна замінять на енергозберігаючі


У вінницькій школі втілюють енергозберігаючі технології. Почали з заміни вікон

У школі № 25 м. Вінниці, що у мікрорайоні Вишенька, розпочали замінювати вікна на енергозберігаючі. Роботи проводяться у рамках реконструкції приміщення за рахунок міського бюджету та грантових коштів від міжнародної організації UNEP. Наразі вже замінено майже півсотні вікон. Планується, що до 1 вересня всі вікна у навчальному закладі будуть енергозберігаючими.

Про це повідомляє департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Енергозбереження для Вінниці нині є одним з пріоритетних напрямків розвитку. Так, ще у 2012 року Вінницька міська рада та міжнародна організація UNEP уклали угоду щодо реалізації проекту по раціональному енергетичному плануванню. У рамках цього проекту вже розроблено План дій сталого енергетичного розвитку міста (SEAP), закуплено Програму для обрахунку базового кадастру викидів та створено Базовий кадастр викидів.

У цьому році в рамках проекту розпочалася реконструкція приміщення школи №25 (вул. Келецька, 89) із застосуванням енергозберігаючих технологій. Проектно-кошторисну документацію для цього об’єкту розробив Департамент міського господарства. Нею передбачено утеплення фасаду будівлі та покрівлі, а також заміну 383 вікон навчального закладу на енергозберігаючі. На реалізацію даного проекту ЮНЕП надає грантову допомогу у розмірі 108 тис. дол. (близько 1260 тис. гривень).

«У цьому році планується виконати лише заміну вікон на енергозберігаючі. ТОВ «Вінницьке інженерно-будівельне управління» вже розпочало роботи. На сьогодні замінено 48 вікон. Планується, що до 1 вересня всі вікна у навчальному закладі будуть енергозберігаючими», – розповідає директор департаменту міського господарства Василь Броварник.

ВИННИЦА.info


0
0