22 січ. 2019 09:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

83

0

У вінницького постачальника тепла виник конфлікт з приватними структурами

У вінницького постачальника тепла виник конфлікт з приватними структурами

 Представники  приватних структур заблокували проїзд з території підприємства, чим самим нанесли шкоду підприємству


У вінницького постачальника тепла виник конфлікт з приватними структурами

 18 січня, близько 12-ї години була спроба перешкоджання діяльності комунальному підприємству Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» деякими приватними структурами, які були споживачами електричної енергії. Це ПП «Торговий дім «Едельвейс і К» і ФОП Чистоколян І.А. Вони мотивували це тим, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» незаконно від’єднало їх від постачання електричної енергії.

Про це Вiнниця.info повідомляє прес-служба КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Представники вищезазначених приватних структур заблокували проїзд з території підприємства, чим самим нанесли шкоду підприємству. Зокрема, техніка, що використовується для проведення аварійних робіт, не мала змоги виїхати з території підприємства. Відтак, представники приватних структур майже на дві години поставили під загрозу повноцінній діяльності теплопостачального підприємства, яке є найбільшим теплопостачальним підприємством міста і забезпечує послугою з централізованого опалення та гарячого водопостачання понад 90 % населення м. Вінниця.

«Доводимо до Вашого відома, що постачання та споживання електричної енергії здійснюється відповідно до ряду нормативних документів: Закон України «Про ринок електричної енергії», Постанова НКРЕКП від 14.03.2018 р. №310 «Про затвердження Кодексу систем розподілу», Постанова НКРЕКП від 14.03.2018 р. №312 «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії».

Відповідно до цього договори на постачання електричної енергії між КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» і ПП «Торговий дім «Едельвейс і К» і ФОП Чистоколян І.А.  тривали лише до 1.01.2019 року.

ПП «Торговий дім «Едельвейс і К» і ФОП Чистоколян І.А. повинні були виконати ряд вимог, зазначених у Правилах, зокрема, приєднатися до мереж ПАТ «Вінницяобленерго» і підписати договір на постачання електричної енергії з будь-яким постачальником», - зазначено в повідомленні.

У зв’язку з невиконанням умов, необхідних для постачання електроенергії споживачу, зазначених у пункті 3.1.6. Постанови НКРЕКП від 14.03.2018 р. №312 «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії»,  постачання  електроенергії, що здійснювалося на ПП «Торговий дім «Едельвейс і К» і ФОП Чистоколян І.А., було призупинено.  

Також є підозра в несанкціонованому використанні електричної енергії даними приватними підприємствами ПП «Торговий дім «Едельвейс і К» і ФОП Чистоколян І.А.

Тож на підставі ситуації, яка склалася сьогодні, та іншої вищезазначеної інформації готуються документи до подачі в правоохоронні органи.

Вiнниця.info