26 квіт. 2018 17:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

143

0

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод

 На початку тижня відбулися перші громадські слухання щодо спорудження об’єкту. 


У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод

 На території Вороновицької ОТГ планують будівництво асфальтного заводу – розташується він за межами села Комарів. На початку тижня відбулися перші громадські слухання щодо спорудження об’єкту. Розпочали їх з презентації фото та відеоматеріалів села Ребедайлівка Черкаської області, де з вересня минулого року запрацював подібний асфальтобетонний завод.

Про це йдеться на сайті Вороновицької ОТГ.

«Це другий такого плану завод в Україні. В Ребедайлівці Черкаської області уже працює асфальтний завод. Там його потужність 380 тгод, у Комарові буде потужністю 320тгод. На заводі в зміну буде ходити 15-20 чоловік, безпосередньо на будівництво доріг ми набиратимемо 200-250 чоловік. Фактично тут працюватиме три компанії. Фірма «Ростдорстрой» – це будівництво доріг, «Юніка Проджект» – власне, асфальтний завод та «Авто-Лайн» – це компанія, яка забезпечуватиме транспортними засобами. Зараз ми виграли тендер на будівництво дороги в напрямку Вороновиця-Немирів, маємо виконати роботи за 6 місяців. В майбутньому працюватимемо по всій Вінницькій області, – розповів прораб компанії-забудовника Петро Карнаух.

Ініціативна група «противників» будівництва, а це жителі найближчої до будівельного майданчика вулиці Подільська Зоря, ставили чимало питань. Основним їхнім аргументом було порушення норм санітарно-захисної зони для асфальтних заводів, мовляв, що вони «не проти будівництва, але на дальшій відстані.

«Ми не даємо дозволу на будівельні чи підготовчі роботи. Це повноваження архітектурно-будівельної інспекції. Яке відношення має ОТГ до земель поза межами населеного пункту? На громадські слухання ми винесли це питання, щоб обговорити власну думку того, що громада думає про завод та прийняти рішення», – зауважив радник селищного голови Руслан Штогрин.

Лічильна комісія зібрала бюлетені та підвела підсумки голосування. Відтак, за рішення «не заперечувати щодо будівництва та діяльності асфальтного заводу поза межами населеного пункту села Комарів, Вінницького району, Вінницької області (Вороновицької об’єднаної територіальної громади) Товариству з обмеженою відповідальністю «ЮНИКА ПРОДЖЕКТ 2017»» «за» було 32 голоси, «проти» – 5, «утрималось» – 0  та «не голосували» – 9 голосів. Ініціативна група «противників» будівництва висловили  готовність відстоювати заборону будівництва заводу у суді.

Уже після громадських слухань свій коментар щодо даної ситуації висловив представник компанії «Юніка Проджект 2017» у Вінницькій області Костянтин Демішкан.

«Зараз ми подали документи із технічними характеристиками заводу  до Інституту громадського здоров’я імені Морозєєва та усіх екологічних служб для визначення санітарно-захисних смуг. Як показує практика, для такого класу заводів цей показник – 250 метрів. Без дозволів санітарно-епідеміологічної служби, екологічних усіх служб, ми не зможемо завод атестувати, ввести його в експлуатацію, навіть продукцію заводу ми не зможемо продавати, бо ні один замовник без цих документів у нас його не купить, – зазначив Костянтин Демішкан.»

Загалом, наступним кроком після громадських слухань буде уже діалог забудовника з органом місцевого самоврядування щодо підписання інвестиційної угоди про співпрацю.

Фото заводу у Ребедайлівці Черкаської області

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод - фото 2

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод - фото 3

У Вінницькому районі хочуть збудувати новий асфальтний завод - фото 4

Вiнниця.info