24 верес. 2022 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

158

0

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії

Сьогодні у Вінниці пройшла національна акція «Маріуполь – це Україна».


У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії

Сьогодні у Вінниці пройшла національна акція «Маріуполь – це Україна». На площі в центрі міста зібралися переселенці з форпосту Азову, щоб висловитися проти фейкових референдумів, які проводить росія на захоплених територіях. Крім того, маріупольці наголосили на звільненні всіх полонених, які сьогодні ув’язнені російськими окупантами.

Про це повідомляє кореспондент Вінниця.info.

НІ фейковому референдуму рф

«Вони (окупанти – ред.) хочуть показати картинку, що там (на окупованій території – ред.) знаходиться дуже багато людей, але ми розуміємо, що сьогодні більше 200 тисяч маріупольців виїхало на підконтрольні території України. Бо ми,маріупольці, вже зробили свій вибір. Ми хочемо жити у вільній Україні!, - кажуть маріупольці. - Ми добре пам’ятаємо і знаємо, як розвивалося наше місто, як ми будували наші садочки, які в нас відкривалися нові сучасні школи європейського рівня, ми пам’ятаємо як гуляли по нашим новим паркам та скверам. Це парк «Веселка», це площі Миру та Свободи. Це оновлений парк Гурова, який на жаль нам не дали навіть закінчити. Це наш оновлений басейн «Нептун», над яким ми всі довго працювали, щоб наші діти змогли займатися олімпійським видом спорту. На 2022 рік у нас були дуже амбітні плани. Та росія і путін - не про розвиток.

Вони прийшли до нашого міста 24 лютого, зруйнували його, вони спалили його, бо їм не потрібні люди, їм потрібна територія. Через трагічні події, нас звільнили, нас звільнили від всього, нас звільнили від наших домівок, нас звільнили від нашого міста, нас лишили роботи, нас лишили наших близьких та рідних. Дуже багато людей загинуло, через те, що на наше місто накинулась авіація та скидувала великі, 500-кілограмові бомби. Вони руйнували наше місто і хотіли, щоб ми всі там загинули. Але ми героїчні люди. Ми залишили в собі сили і виїхали до вільної території України».

«Волевиявлення» під страхом смерті

Маріупольці упевнені, що люди, які лишилися на окупованих територіях не мають права вибору, і знаходяться в полоні у російських окупантів. Їх змушують голосувати під дулом автомата, щоб зафільмувати «картинку» для камери. Маріупольці заявляють, всі, хто лишився на окупованих територіях чекають на повернення України.

Нагадаємо, що з 23 по 27 вересня окупаційні адміністрації Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей проводять "референдуми" за приєднання окупованих територій України до росії.

Сьогодні, 24 вересня, акції проти російських фейкових референдумів відбуваються у містах: Дніпро, Вінниця, Київ, Кропивницький, Хмельницький, Івано-Франківськ, Калуш, Одеса, Львів, Черкаси та Тернопіль.

Також на акцію у Вінницю сьогодні приїхали близькі та рідні захисників Маріуполя та Азовсталі, які вимагають повернення свої рідних з російського полону.

Окупанти повинні повернути всіх полонених Героїв!

Син Олени військовослужбовець Національної гвардії України з 12 бригади, частини 3057. Він захищав Маріуполь майже три місяці та потрапив у полон. Жінка наголошує, всі полонені повинні повернутися до України.

«Вони захищали Маріуполь майже три місяці. Потім вийшли з Маріуполя, їх вивели за наказом командування, і вони потрапили в полон в Оленівку. Ось він (син Олени – ред.) був в Оленівці, і зв'язок з ним ще був. Потім з 30 липня він подзвонив і сказав: «нас виводять, невідомо куди, зв’язку не буде». І ось вже майже два місяці з ним немає зв’язку.І ми хочемо попросити керівництво нашої країни, СБУ, ГУР та інші спецслужби, щоб вони звернули увагу на цих хлопців.

Так, на днях пройшов великий обмін. Ми дякуємо. Ми дуже раді за них, але нехай не забувають за наших хлопців. Там залишився весь молодший склад, лейтенанти, сержанти, рядові. Це дуже важко, коли твої діти в такій ситуації. Зараз холодно, їх погано кормлять…. Я просто вже не знаю, що ще потрібно сказати, щоб нас почули», - розповіла жінка.

«Не забувайте наших хлопців!»

Син Сергія Михайловича з Маріуполя також в полоні. Наразі чоловік нічого не знає про долю сина і також чекає на його повернення з полону.

«Мій син також із військової частини 12 бригада, 3057. Він також вийшов з Азовсталі 20 травня. Останній раз я з ним спілкувався ще 1 березня. Після цього я більше не маю з ним зв’язку, ні переписки, нічого. Звернулися в усі інстанції. І до Президента зверталися, і до СБУ, і в розвідку, і в інформаційний центр. Усюди одна відповідь, там не знають.

Тому я хотів би звернутися до нашого уряду, до всіх служб, які займаються цими обмінами. Не забувайте наших хлопців, тому що так, обміняли тих, хто останні місяці були на слуху.Поміняли командирів, офіцерський склад. Вони покинули своїх підлеглих, як це так! Не знаю. … В нас ГОРЕ одне. В Національній гвардії основна частина – це маріупольці! Тому ми хочемо, щоб на цій акції і на інших, не забували про наших дітей! За всіх хлопців, які зараз знаходяться в полоні.

Це наші діти, чоловіки, сини, батьки, брати, родичі. Треба якось добиватися, щоб їх усіх звільнили з полону!», - заявив чоловік.

«Там ще дуже багато героїв»

Прийшли на акцію проти псевдореферендумів окупантів й близькі полонених прикордонників з Маріуполя. Жінки зі сльозами благають, щоб їх чоловіків повернули з полону.

«Мій чоловік, один із захисників Азовсталі. Він прикордонник. Ми дуже чекаємо його додому. Ми хочемо, щоб повернули наших захисників з полону, наших батьків, наших чоловік і синів…. З прикордонників мало хто повернувся до дому…. Розумієте, там ще дуже багато героїв», - сказала маріупольчанка Анна.

Нагадаємо, зусиллями Президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента, Міністерства оборони, ЗСУ, ГУР, Мінреінтеграції, МВС, ДСНС, СБУ, 21 вересня додому повернулися 215 наших оборонців – захисники Маріуполя, бійці «Азовсталі». Серед звільнених «Редіс», «Волина», парамедик Катерина Поліщук (Пташка) і 30-річна військова лікарка Мар’яна Мамонова, яка перебуває на останніх місяцях вагітності.

Повний список звільнених можна подивитися ТУТ

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 2

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 3

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 4

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 5

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 6

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 7

У Вінниці маріупольці закликали владу повернути всіх полонених та виступили проти фейкового референдуму росії - фото 8

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title