9 черв. 2022 18:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

201

0

У Вінниці розпочнуть реконструкцію перехрестя перед Староміським мостом

У Вінниці розпочнуть реконструкцію перехрестя перед Староміським мостом

Саморегульовану кругову розв'язку на перехресті тестували протягом року


У Вінниці розпочнуть реконструкцію перехрестя перед Староміським мостом

У Вінниці з наступного тижня розпочнеться реконструкція на перехресті вулиць Миколи Оводова та Князів Коріатовичів. Планують провести капітальний ремонт та зокрема облаштувати круговий рух, який тестували на цій ділянці протягом року.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Рік тому на перехресті Оводова-Коріатовичів у тестовому режимі запустили нову схему організації руху – по колу. Саморегульовану кругову розв'язку на перехресті спершу змоделювали. Зробили це фахівці компанії «Урбан Прогрес» на замовлення Агенції просторового розвитку. Результати моделювання показали, що круговий рух потенційно дозволяє покращити пропускну здатність перехрестя у порівнянні зі світлофорним регулюванням.

«Припущення підтвердились на практиці. Після тестування кругового руху 70% опитаних автомобілістів відзначили зменшення заторів. Те, що загалом стало безпечніше, вказали більшість і водіїв, і пішоходів. Підтримали влаштування кругового руху і водії муніципального транспорту, які працюють на маршрутах, що проходять через це перехрестя», - повідомляє міський голова.

У цілому рух тут став більш динамічним, підсумували спеціалісти з транспортного планування. Тому запропонували проєкт реконструкції ділянки з розширенням та влаштуванням острівців безпеки. Основна мета – зробити перехрестя зручнішим, підвищити безпеку руху, покращити взаємну видимість водіїв і пішоходів.

Що передбачає капітальний ремонт:

  • оновлення проїзної частини та тротуарів;
  • перекладка інженерних мереж;
  • влаштування нового освітлення;
  • перенесення павільйонів на зупинках громадського транспорту;
  • облаштування нових пішохідних переходів;
  • використання тактильної плитки на зупинках та «зебрах»;
  • пониження бордюрів та пандуси;
  • встановлення острівців безпеки;
  • озеленення, висадку нових дерев.

«Завдання непросте – впоратись з реконструкцією у стислі терміни, аби мінімізувати незручності для містян. Наші вимоги до підрядника – швидкість та якість. Роботи на перехресті розпочнуться з наступного тижня», - говорить Сергій Моргунов.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info