23 берез. 2023 12:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

180

0

У Вінниці суд відправив під варту зрадника, який здавав ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом

У Вінниці суд відправив під варту зрадника, який здавав ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом

Підозрюваному загрожує позбавлення волі строком на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна


У Вінниці суд відправив під варту зрадника, який здавав ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом

Вінницький міський суд відправив під варту уродженця Донецької області, який підозрюється у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це інформує пресслужба Вінницького міського суду.

З матеріалів справи відомо, що підозрюваний, був залучений до інформаторської мережі, яка приймає активну участь у бойових діях на боці країни-агресора та здійснює збір інформації розвідувального характеру, з метою подальшого використання в інтересах проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Постійно проживаючи на території Бахмутського району Донецької області, підозрюваний систематично збирав та в подальшому передавав через мобільний додаток актуальну інформацію щодо переміщення, руху та точного розташування підрозділів Збройних сил України, Служби безпеки України та інших підрозділів Сил оборони України розміщених на даному напрямку фронту, з можливістю ідентифікувати їх на місцевості.

Надалі, за допомогою мобільного додатку, підозрюваний передавав зазначену інформацію невстановленій особі з числа представників зс рф для коригування та нанесення вогневого ураження підрозділів ЗС України.

За результатами судового розгляду, суд обрав до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі строком на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у березні сонтррозвідка Служби безпеки також викрила російського агента, який збирав дані про дислокацію ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях.

Примітка: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info