17 груд. 2018 12:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

44

0

Учні Подільського науково-технічного ліцею здобувають перемоги на олімпіадах

Учні Подільського науково-технічного ліцею здобувають перемоги на олімпіадах

 Учні Подільського науково-технічного ліцею здобувають перемоги на міських олімпіадах 


Учні Подільського науково-технічного ліцею здобувають перемоги на олімпіадах

 Кожен п’ятий учень Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді є переможцем міських олімпіад. Про це 17 грудня зазначив в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк під час щотижневої апаратної наради.

Про це інформує департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

За словами Володимира Буняка, в області функціонує 1545 навчальних закладів, які відвідує майже 275 тис. здобувачів освіти. Стосовно розвитку дошкільної освіти, то наразі працюють 805 закладів, які відвідують 56,7 тис. дітей.

Цьогоріч для підтримки закладів дошкільної освіти було придбано дитячі меблі (у 121 закладах дошкільної освіти), м’який інвентар (у 144 ЗДО), спортивне обладнання (у 103 ЗДО), технологічне обладнання на харчоблоки у 94 закладах дошкільної освіти. Крім цього, у 8 дошкільних закладах побудовано спортивні майданчики. Також у всіх садочках проведено поточні ремонти, у 128 – капітальні. Реконструкцію спортивних майданчиків виконано у 74 закладах дошкільної освіти.

Стосовно закладів загальної середньої освіти, то на сьогодні 794 заклади забезпечують навчанням 161,7 тис. учнів. Між іншим, цьогоріч знаковою подією стало відкриття трьох шкіл-довгобудів, а саме: Зведенівської СЗШ І – ІІІ ст. Шаргородського району, Михайлівської СЗШ І-ІІІ ст. Гайсинського району та Сосонської СЗШ І – ІІІ ст. Вінницького району.

Цього року відкрито Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді, який працює на базі Вінницького національного технічного університету. Кожен п’ятий учень зазначеного ліцею вже став призером міських олімпіад. Так, на міському рівні переможцями стали 31 ліцеїст Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді.

В.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА також поінформував присутніх про створення опорних шкіл, що також є перспективним напрямом розвитку освітньої галузі в області. Так, на сьогодні діє 45 опорних закладів та 57 філій. Підтримка опорних шкіл є особливо важливою, зокрема, цьогоріч було придбано 50 комплектів обладнання для кабінетів математики на суму 81,2 млн. грн.

Вiнниця.info