6 верес. 2017 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

Українки в Туреччині вчать дітей українських пісень та читають їм «Кобзар»

Українки в Туреччині вчать дітей українських пісень та читають їм «Кобзар»

 Коли пані Олену попросили коротко розповісти про місто, вона назвала його раєм на землі

 

Українки в Туреччині вчать дітей українських пісень та читають їм «Кобзар»

 Редакція Вінниця.info протягом літа знайомила читачів з «райськими куточками» для відпочинку в Туреччині. Розповіли про «блакитну лагуну» в містечку Олюденіз та екстремальні розваги, античні міста на узбережжі Егейського моря та заповідники. Для вінничан Туреччина – країна курортів з сервісом All-inclusive, але для багатьох українців ця країна стала другою батьківщиною. Вінницькі журналісти під час візиту в Мармарису зустрічались з українками, які вже багато років проживають в провінції Мугла. Їх діти розмовляють українською, вчать українських пісень.

«Ми досить довго проживаємо в Мармарисі. Створили українську діаспору, допомагаємо адаптуватись українцям в Туреччині. Для нас важливо, щоб наші діти вивчали історію України, українську мову. Важливо, щоб ми відчували себе частиною країни, навіть проживаючи за кордоном.

На жаль, наші діти вивчають українську як іноземну, бо основною тут є турецька. Але ми їх вчимо не лише мови. Цього року діти підготували концертну програму з українськими піснями. Читають дитячий «Кобзар», - розповідає пані Олена, голова української спільноти в Мармарисі та додає, що її маленька донька називає себе українкою, яка проживає в Туреччині.

Коли пані Олену попросили коротко розповісти про місто, вона назвала його раєм на землі.

«Можу охарактеризувати Мармарис як рай на землі. Це дуже привітне місто, де дуже добре ставляться до іноземців», - говорить Олена.

Загалом в Туреччині за неофіційною статистикою станом на 2015 рік проживало 17 тисяч українців, 850 з яких - в невеликому курортному містечку Мармарис.

Українки в Туреччині вчать дітей українських пісень та читають їм «Кобзар»

Українки в Туреччині вчать дітей українських пісень та читають їм «Кобзар» - фото 2

Раніше ми розповідали про рай Середземного моря та античні пам’ятки Егейського узбережжя. Що вінничани побачать в Туреччині. Нічне життя вулиці барів, активний відпочинок та сільський колорит. Читайте також: Ідея «турецької» відпустки для вінничан: Турунч - райський куточок на узбережжі Егейського моря.

Вінниця.info