14 берез. 2018 14:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

71

0

Уряд вводить монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті

Уряд вводить монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті

 Вінничанам можуть видавати готівку на проїзд в громадському транспорті. Кількість поїздок обмежать 


Уряд вводить монетизацію пільг на проїзд в громадському транспорті

 14 березня прийнято постанову Кабміну «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах». Документом затверджується Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Про це йдеться на сайті Урядовий портал.

Передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними державними адміністраціями на відповідний рік. Також визначаються основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд.

«Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд.

Прийняття акта надає можливість органам місцевого самоврядування надавати пільги окремим категоріям громадян з оплати проїзду у готівковій формі.», - зазначено в повідомленні.

Також сьогодні прийнято постанову «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування». Це надає можливість встановити громадянам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду у міському та приміському транспорті, соціальну норму кількості поїздок на місяць за видами транспорту, з урахуванням якої пільги можуть надаватися у готівковій формі.

Нагадаємо, вінничани неодноразово писали електронні петиції, аби обмежити проїзд пенсіонерів у громадському транспорті в години-пік.

Вінниця.info