15 груд. 2017 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

42

0

В 2018-му компанії з іноземними інвестиціями створять у Вінниці близько 2 тисяч робочих місць

В 2018-му компанії з іноземними інвестиціями створять у Вінниці близько 2 тисяч робочих місць

 У Вінниці будують нові заводи 


В 2018-му компанії з іноземними інвестиціями створять у Вінниці близько 2 тисяч робочих місць

14 грудня, виконком міської ради розглянув та затвердив проект Програми соціального і економічного розвитку на 2018 рік, а також – звіт по виконанню заходів програми за 2017 рік.

Про це повідомляє департамент в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Аналізуючи діяльність у 2017 року промислового комплексу міста, який є економічною основою міста, директор департаменту економіки і інвестицій міської ради Віталій Погосян розповів, що вінницькі підприємства стабільно працювали, а деякі з них здійснювали переоснащення та модернізацію своїх виробництв. Обсяг реалізації промислової продукції (робіт, послуг) на кінець 2017 року очікується в сумі 27,0 млрд. грн.

Промислові підприємства міста здійснювали зовнішньоторговельні операції з понад 100 країнами-партнерами світу, сальдо зовнішньої торгівлі залишається позитивним – 348,1 млн. дол. США (січень-вересень 2017р.). Приріст прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку міста, до початку року склав 9,4 млн. дол. США.

«Промисловий комплекс міста налічує понад 130 підприємств різної форми власності, де працює майже 94 тисячі людей. Середня заробітна плата по Вінниці складе біля 7 тис. грн. У звітному році рівень інвестиційної привабливості міста зафіксований на рівні «високий». За версією Міжнародного республіканського інституту Вінниця втретє отримала визнання найкомфортнішого міста для життя серед 24-х міст України», – зазначив директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян.

Протягом року були ухвалені важливі рішення, спрямовані на стабілізацію економічного розвитку міста. Створено індустріальний парк «Вінницький кластер холодильного обладнання», затверджено його Концепцію та визначено керуючу компанію Вінницького індустріального парку – КП «Вінницький муніципальний центр інновацій».

У 2018 році Вінниці планується ввести І чергу заводу з виробництва холодильного обладнання UBC group, зі створенням 500 робочих місць. Також завершиться реконструкція та розширення виробництва паркетної дошки на ТОВ «Барлінек Інвест» із розширенням штату на 300 робочих місць. А за рахунок запуску І та ІІ черги ДП «Електричні системи» на базі 45-го заводу очікується створення ще 700 робочих місць.

У співпраці з японською компанією «Сумітомо» опрацьовується питання реалізації в місті інвестиційного проекту (зі створенням на першому етапі 500 нових робочих місць). Триватимуть роботи з інженерного та інфраструктурного забезпечення Вінницького індустріального парку.

У 2018 році запрацює новий сайт для підприємців City4Busines. В тестовому режимі буде функціонувати автоматизована система «Інвестиційні договори», вдосконалено систему супроводу «Гід для інвестора», поступово впроваджуватимуться інструменти державно-приватного партнерства.

Як повідомляла Вінниця.info, корпорація Sumitomo має намір розмістити у Вінниці своє виробництво та створити робочі місця для менеджменту. Окрім того, у місті на території індустріального парку добудовується завод холодильного облaднaння компaнії «UBC Group». Весною 2018-го на роботу вийдуть перші 500 фахівців.

Нагадаємо, Програмою соціального і економічного розвитку на 2018 рік визначено також перелік об’єктів будівництва та реконструкції у Вінниці на наступний рік.

Вінниця.info