5 квіт. 2016 18:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

80

0

В безіменній могилі Дніпропетровська поховали вінничанина, хоча тіло бійця опізнали

В безіменній могилі Дніпропетровська поховали вінничанина, хоча тіло бійця опізнали

 Вінничанин загинув підчас боїв за Дебальцево 9 лютого 2015 року


В безіменній могилі Дніпропетровська поховали вінничанина, хоча тіло бійця опізнали

Днями встановили особу ще одного безіменного солдата, похованого на кладовищі Дніпропетровська. Ним виявився боєць з Козятина – 33-річний Сергій Кацабін. Вінничанин загинув під час боїв за Дебальцево 9 лютого 2015 року. Опізнали молодого хлопця за допомогою тесту ДНК.

Про це ВИННИЦА.info розповів голова «Козятинської асоціації учасників АТО» Олег Пявка.

«Там дуже заплутана історія… Сергій з товаришами потрапили у засідку. Він отримав осколкове поранення: розтрощило череп, було опечене тіло, але лице залишилося практично неушкодженим. Ще тоді бійця в морзі опізнала його громадянська дружина, вони довго жили разом, але стосунки не оформляли офіційно, тому тіло військового їй не віддали. Рідна мама Кацабіна – живе в Ізраїлі, вона покинули сина одразу після народження, тому зв’язатися з нею було практично неможливо… Щодо прийомної матері, то ситуація там складна і неоднозначна…

Тест ДНК робили двічі за допомогою особистих речей бійця. Обидва рази він підтвердився», - сказав Олег Пявка.

За його словами, наразі триває процес оформлення документів, необхідних для ексгумації тіла і його перепоховання на батьківщині.

Зазначимо, що Сергій Кацабін пішов на службу в грудні 2014 року на посаду фармацевта. Рівно через рік його оголосили зниклим безвісти.

Указом Президента України № 103/2016 від 21 березня 2016 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Нагадаємо, що 29 березня стало відомо про загиблого 24-річного Олександра Лобжина з Козятинщини, який поліг  у серпні 2014 року під Іловайськом. Опізнали молодого вінничанина за допомогою тесту ДНК.

Як ми раніше повідомляли, за офіційними даними, на Сході з квітня 2014-го у боротьбі за незалежність полягли 155 жителів Вінницької області.

ВИННИЦА.info