13 лип. 2018 12:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

87

0

В Держпродспоживслужбі рекомендують на день закрити ресторани та кафе у половині Вінниці

В Держпродспоживслужбі рекомендують на день закрити ресторани та кафе у половині Вінниці

 18 липня закладам громадського харчування, у яких не буде води рекомендують зробити вихідний


В Держпродспоживслужбі рекомендують на день закрити ресторани та кафе у половині Вінниці

 18 липня через відключення питної води у деяких районах міста та у смт. Десна міське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області наполегливо рекомендує у цей день закладам громадського харчування не готувати страви на власних кухнях. Заборона готування обумовлена не допущення погіршення санепідситуації в місті та профілактики виникнення харчових отруєнь серед населення

Про це Вiнниця.info розповіла заступник начальника управління, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Оксана Вознюк.

«В разі, якщо дійсно добу не буде питної води у зазначених районах та вулицях, тому ми наполегливо рекомендуємо в цей період не готувати різноманітні страви. Тому що повноцінно працювати заклад не зможе без води, навіть, якщо буде забезпечена доставка привозної води.

Ми просимо, щоб керівники закладів громадського харчування врахували це і не проводили жодних святкових заходів, ювілеїв, комплексних обідів та іншого.

Деякі заклади громадського харчування ми вже обдзвонили. Не варто ризикувати, тому що на привозній воді працівники не забезпечать ту якість, миття посуду, дезінфекцію, обробку овочів, м’яса, яєць…», - розповіла О. Вознюк.

Також спеціаліст зазначила, що заклад може працювати, але пропонувати клієнтам напої тільки у одноразових стаканах та фасовану продукцію промислового виробництва. А ось виготовляти самостійно з сировини заборонено.

На сайті Головного упрaвління Держпродспоживслужби служби у Вінницькій облaсті зазначено не допускати: виготовлення страв відповідно до розробленого меню, а також проведення будь-яких заходів.

Дозволяється:

  • здійснювати реалізацію нешвидкопсуючих продуктів харчування промислового виробництва;

  • для приготування гарячих напоїв використовувати бутильовану воду при наявності супровідної документації, яка засвідчує її якість та безпеку;

  • реалізацію напоїв здійснювати в  одноразові стакани (забезпечити їх запас);

  • забезпечити достатню кількість вологих серветок, миючих та дезінфікуючих засобів для рук;

  • забезпечити запас дезінфікуючих засобів при наявності методичних рекомендацій щодо приготування розчинів;

  • забезпечити заклади запасом води для технічних потреб.

Нагадаємо, КП «Вінницяоблводокaнaл» повідомляє, що у зв'язку з плaновими ремонтними роботaми нa мережі водогону нa чaс виконaння ремонтно-профілaктичних робіт з 23:00 17 липня по 23:00 18 липня буде припинено подaчу питної води нaступних рaйонaх м.Вінниці: Зaмостянський тa Стaроміський рaйони; Пятничaни; Корея; смт. Деснa; Центр містa обмежений вулицями Пироговa, Мaліновського, Л. Толстого. Тaкож передбaчaється зниження тиску в тaких рaйонaх містa: Князів Коріатовичів; вул. Пироговa; вул. Литвиненко; мікрорaйон Поділля.

Вiнниця.info