15 лют. 2016 13:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

97

0

В Донецькому університеті у Вінниці створили робочу групу з перейменування вузу

В Донецькому університеті у Вінниці створили робочу групу з перейменування вузу

 Перейменування Донецького університету вивчатиме робоча група 


В Донецькому університеті у Вінниці створили робочу групу з перейменування вузу

 В Донецькому національному університету створено робочу групу для вивчення питання про перейменування вузу в рамках громадської ініціативи випускників вишу та пропозицій у колективі.

Про це інформує прес-центр ДонНУ.

До складу робочої групи увійшли представники апарату управління (за поданням Ректора), професорсько-викладацького складу і студентства (за поданням деканів факультетів), співробітники ДонНУ (за поданням профспілки ДонНУ), ініціатори перейменування від громадськості, відомі громадські діячі Донбасу, Поділля та України, представники вінницької громади.

Окрім цього, створено експертну групу з числа провідних громадських діячів і журналістів Донбасу та України, які були активними учасниками громадської ініціативи з присвоєння імені Василя Стуса Донецькому національному університету в 2008 — 2009 роках. Метою роботи цієї групи є висловлення експертної думки щодо ініціатив та їх реалізації з означеного питання.

Звертаємо увагу громадськості, що робоча група буде займатись лише вивченням та аналізом ініціатив щодо перейменування університету, а не безпосередньо перейменуванням. Результатом роботи обох груп стане висновок для подальшого обговорення в колективі ДонНУ.

Рішення про перейменування або збереження нинішньої назви буде приймати колектив вишу. Зміна назви університету здійснюється згідно з чітко визначеною процедурою, передбаченою Законом України «Про вищу освіту» та іншими нормативно-правовими актами.

Нагадаємо, що раніше звучали пропозиції щодо перейменування вузу в честь Василя Стуса.

ВИННИЦА.info