15 черв. 2015 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

48

0

В Донецьку люди вийшли на мітинг з криками «Припиніть війну»

В Донецьку люди вийшли на мітинг з криками «Припиніть війну»

 На захід вийшло близько 500 осіб


В Донецьку люди вийшли на мітинг з криками «Припиніть війну»

 15 червня у центрі Донецька, напроти будівлі «уряду ДНР», триває, що розпочався ще об 11 годині ранку.

На захід вийшло близько 500 осіб, в основному, за словами присутніх, це жителі Київського району, мікрорайону «Жовтневий ринок», який межує з аеропортом, повідомляє «Новая газета».

Місцеві жителі вигукують: «Припиніть війну!», «Поверніть нам житло, у нас розбили домівки!», «Забирайтеся геть усі!». Мітинг почався в 150 метрах від будівлі адміністрації, але до 13:00 став переміщатися під вікна будівлі уряду.

Загальні вимоги — припинення бойових дій: обстрілів, які ведуть бойовики з території мікрорайону «Жовтневий ринок».

В інформації зазначається, що жителі звинувачують в обстрілах сепаратистів, які своїми діями нібито викликають у відповідь вогонь українських військових.

Повідомляється, що реакція влади псевдореспубліки на мітинг поки не дуже помітна. Видно «поліцейських ДНР», які підходять і перевіряють документи у присутніх, у тому числі — у журналістів. Вигляд у них досить розгублений.

Як повідомляє видання, це перший масштабний мітинг з антивоєнними вимогами.

Присутні перекрили вулицю Артема, головну в Донецьку. Транспортне сполучення на вулиці перервано, утворилася черга з тролейбусів.

До протестувальників з адміністрації виходив чоловік, який не захотів представитися. Він запропонував п'ятьом представникам місцевих жителів зустрітися з ватажком «ДНР» Захарченком. Ініціативну групу посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку.

Пізніше, близько 13:30 до протестуючих приїхав ватажок бойовиків Олександр Захарченко і спробував заспокоїти людей. Повідомляється, що ватажок бойовиків вийшов до натовпу на милицях у супроводі автоматників.

Він заявив, що війну поки зупинити не вдасться. Відповіддю йому були обурені вигуки з натовпу: «Війну треба зупинити негайно, або надати житло (тим, хто живе на лінії фронту - Ред.)». На запитання про те, коли почнуть регулярно виплачувати пенсії, бойовик відповів, що «уряд над цим працює».

Через деякий час Олександр Захарченко попросив присутніх «відпустити його», пославшись на поранення.

Довгий кортеж з чорних джипів «Ленд Крузер» і «мерседесів» на великій швидкості відвіз його від адміністрації.

Станом на 14:00 люди почали розходитися. Залишилися не більше 30 осіб.

Видання повідомляє, що ці люди переключилися з Захарченко на присутніх на площі людей у військовій формі.

"УНІАН"

 

 

title