15 лют. 2017 14:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

53

0

В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці

В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці

 В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці


В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці

 Журнал «Фокус» склав екологічний рейтинг областей та провів дослідження, в якому регіоні сприятлива екологічна ситуація, і де екологія шкодить здоров’ю. Дослідження проводились в 2016 році.

«…Ми взяли 6 показників: викиди в атмосферу забруднюючих речовин; скидання стічних, шахтно-кар'єрних і колекторно-дренажних вод; частка питної води, яка за якістю не відповідає стандарту; створення особливо небезпечних відходів I-III класів (неонові лампи, батарейки, кислоти і т. д.); концентрацію нітратів у ґрунті; а також середньорічну дозу радонового опромінення, одержуваного людиною, який 80% часу проводить в приміщенні. Ми спробували провести паралель між цими даними і двома показниками, що відносяться до здоров'я людини: кількістю злоякісних новоутворень і середньою тривалістю життя сукупно для чоловіків і жінок. Ми провели не зовсім звичайний експеримент і отримали в результаті цікаву картину. Найнебезпечніші для здоров'я - Дніпропетровська, Запорізька і Донецька області, найбезпечніші - Чернівецька, Закарпатська та Волинська», - пишуть кореспонденти видання.

Вінницька область в рейтингу «Фокуса» зайняла 14 місце.

«Головне джерело забруднення повітря у Вінницькій області - Ладижинська ТЕС, що працює на вугіллі. У 2015-му викиди ТЕС в атмосферу склали 78,5 тис. т - більше половини від загальних викидів по області. ТЕС забруднює навколишнє середовище твердими частинками, метаном, оксидами азоту і вуглецю. Крім того, при станції зберігаються близько 27 млн т. токсичної золошлакової суміші.

У 2015-му, в порівнянні з попереднім роком, в області спостерігалося більш інтенсивне забруднення гідросфери: разом зі стічними водами в річки і озера потрапило на 100 т більше нітратів, на 575 т більше хлоридів і на 43 т більше органічних сполук. За даними екологів, найбільшої шкоди водам області наносять комунальні підприємства. У семи районних центрах області очисні споруди працюють незадовільно, а в п'яти - взагалі відсутні», - пишуть кореспонденти видання.

В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці

В екологічному рейтингу регіонів Вінниччина на 14 місці - фото 2

Нагадаємо, місто Вінницю, за опитуваннями українців у 2016 році назвали найчистішим містом в Україні.

Вінниця.info