27 квіт. 2018 10:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

161

0

В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф

В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф

 На Вінниччині в ЦРЛ встановлено спіральний комп’ютерний томограф


В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф

 На Вінниччині у Гайсинській центральній районній лікарні встановлено найсучасніший спіральний комп’ютерний томограф.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Нещодавно сучасний спосіб обстеження, а саме спіральна комп’ютерна томографія, став доступним для пацієнтів у Гайсинській центральній районній лікарні. Ідея створення даного діагностичного кабінету належить приватній фірмі НЕО СКАН. Дана ініціатива була підтримана головою районної державної адміністрації Владиславом Уткіним та головним лікарем Гайсинської ЦРЛ Ігорем Коханом.

Кабінет оснащено сучасним обладнанням, зроблено ремонт, медичні працівники лікарні пройшли відповідне навчання.

Про принцип дії СКТ розповів головний лікар Гайсинської ЦРЛ Ігор Кохан.

«Із впровадження методу спірального сканування в загально-медичну практику Гайсинської лікарні з’явилися особливі можливості в дослідженні головного мозку, органів грудної клітини, малого тазу, органів черевної порожнини, кровоносної системи і опорно-рухового апарату. СКТ значно прискорює процес діагностики пацієнта, що вкрай необхідно, адже часом, важлива кожна хвилина, заради порятунку життя людини», - каже головний лікар.

У Гайсинській ЦРЛ діагностика проводитиметься за допомогою спірального комп’ютерного 16-зрізового томографа Philips, який може провести за обіг 16 шарів зрізу з товщиною шару 1 мм, витрачаючи на це менше секунди.

«Заснований цей метод на скануванні тіла рентгенівськими променями, які перетворюються в електричні сигнали і далі обробляються комп'ютером. Він дозволяє максимально швидко отримати точний результат з небувалою раніше роздільною здатністю лише 1 мм. Процедура спіральної комп'ютерної томографії цілком безпечна. Хоч пацієнт і отримує невелику дозу рентгенівського випромінювання, вона настільки незначна, що не завдає ніякої шкоди організму», - додав головний лікар ЦРЛ.

Нагадаємо, минулого року 20 березня у Вінницю прибув Надзвичайний та Повноважений посол Японії в Україні Сумі Шігекі. Від своєї країни він передав Військово-клінічному медичному Центру Центрального Регіону комп’ютерний томограф та ендоскопічне обладнання, яке коштує близько 14 мільйонів гривень.

В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф 

 

В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф - фото 2

 

В Гайсинській лікарні встановили сучасний комп’ютерний томограф - фото 3 

 

Вiнниця.info, фото – Гайсинська РДА.