30 лип. 2016 13:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

97

0

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні

 67 молодих військових склали присягу 


В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні

 30 липня у Могилів-Подільському прикордонному загоні відбулась урочиста подія – 67 молодих воїнів, призваних на строкову службу, склали Військову Присягу на вірність Україні на її народові.

Про це повідомляє прес-служба Могилів-Подільського прикордонного загону.

Розділити радість цієї події прибули батьки, рідні та друзі новоспечених прикордонників. Святковий захід своєю присутністю вшанували і керівники органів місцевого самоврядування, представники волонтерського руху, духовенство, ветерани Прикордонної служби.

 Усі воїни, що стояли того дня на плацу прикордонного загону, пройшли курс молодого бійця: опанували основи прикордонного законодавства, стройової, інженерної та вогневої підготовки, а напередодні цієї знаменної події кожен з них отримав ще й бойову зброю – автомат Калашникова.

«Ми наполегливо працювали, щоб свої патріотичні почуття підкріпити умінням захищати рідну країну, - ділиться зі мною солдат строкової служби Владислав Білобровко з Могилева-Подільського. - І хоча ми пройшли лише базову підготовку, проте вона нам багато що відкрила. Зокрема, треба підтримувати фізичну форму, самостійно вивчати прикордонне законодавство, Статут, адже військова справа  вимагає і теоретичних знань».

Звертаючись до молодих прикордонників, начальник загону полковник Юрій Василик побажав їм успіхів і наснаги та висловив упевненість, що вони з гідністю нестимуть почесне звання «прикордонник» через усе життя та стануть справжніми захисниками рубежів Батьківщини.

Того дня воїни-прикордонники приймали щирі вітання від голови Могилів-Подільської райдержадміністрації Олега Китасюка, волонтера Анжели Янюк та Ірини Білобровко - матері військовослужбовця строкової служби. Особливий тон святу задавав народний духовий оркестр Сугаківського Будинку культури під керівництвом Михайла Пустовіта. Оркестранти майстерно виконували військові марші та інші музичні твори патріотичного характеру.

Духовний наставник воїнів-прикордонників настоятель Храму Олександра Невського отець Петро, благословляючи охоронців кордону, закликав  пам’ятати слова Присяги і робити усе, щоб кожному в нашій країні жилося у мирі та спокої.

Серед тих, хто проголосив слова Присяги, - солдат строкової служби Максим Побережний із смт Вороновиця Вінницького району: «Пишаюсь тим, що маю причетність до такої потужної структури, як Державна прикордонна служба! У складний  для України час прикордонники першими стали на захист суверенітету та державних інтересів. І сьогодні  докладають усіх сил для збереження миру».

Після завершення урочистостей новоспечені охоронці кордону приймали вітання рідних, близьких та друзів. Звучали того дня і слова вдячності на адресу командування загону та наставників молодих солдат - інструкторів, які зробили усе можливе для прийому воїнів, організації їх навчання, створення комфортних умов проживання. Як зазначають хлопці: «З першого дня по прибуттю у прикордонний загін, ми відчули батьківську турботу, що викликало щиру повагу до цих людей…».

Молоді охоронці кордону і надалі удосконалюватимуть ратну справу – нинішня обстановка в державі вимагає від кожного, хто взяв в руки зброю, високого професіоналізму та мужності. Після прийняття Присяги строковики відбудуть для подальшого проходження служби у підрозділи охорони  кордону на ділянці відповідальності Могилів-Подільського загону. І, хоч їх прикордонна стезя тільки-но розпочалась, багато з них у найближчому майбутньому бачать себе на військовій службі за контрактом у Могилів-Подільському загоні.

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні 

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 2 

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 3

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 4

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 5

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 6 

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 7

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 8

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 9

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 10

В Могилів-Подільському прикордонники присягли на вірність Україні - фото 11

Вiнниця.info, фото прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону