21 лип. 2014 11:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

50

0

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой»

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой»

Наразі правоохоронці встановлюють особу «мінера»


В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой»

20 липня о 18.40 до чергової частини Вінницького обласного управління міліції надійшло повідомлення про те, що в приміщенні готелю «Україна» («Савой»), розташованого в центрі міста, закладено вибухівку. Про те, що готель замінований працівників міліції сповістила адміністратор. Жінка повідомила, що до готелю подзвонив невідомий чоловік та сказав, що приміщення закладу заміноване і необхідно терміново евакуйовувати людей.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

За кілька хвилин після отримання повідомлення на місці надзвичайної події працювали вибухотехнічна лабораторія, служби оперативного реагування міліції, МНС, і швидка допомога.

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой»

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой» - фото 2

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой» - фото 3

Як розповів в.о. начальника міського відділу міліції м. Вінниці Кирило Доценко, евакуйовувати з приміщення правоохоронцям нікого не довелося, оскільки у даний час готель не працює. Там вже кілька місяців тривають ремонтні роботи.

До пошуків вибухівки залучили кінологічну службу міліції із спеціально навченими службовими собаками, однак фахівцями небезпечні предмети, ні в готелі, ні на прилеглій до нього території, не були виявлені.

В неділю у центрі Вінниці «замінували» «Савой» - фото 4

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років ув’язнення.

Наразі правоохоронці встановлюють особу «мінера».

Як відомо, пам’ятка архітектури місцевого значення «готель «Савой» перебуває в довгостроковій оренді Вінницького апеляційного адміністративного суду, який проводить реконструкцію даної будівлі. Раніше, до 2010 року, приміщення використовувалось як готель з назвою «Україна».

ВИННИЦА.info


0
0