15 черв. 2018 16:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

178

0

В Немирові на «Fujikura» вже працює 500 людей. Качур каже: проект успішний

В Немирові на «Fujikura» вже працює 500 людей. Качур каже: проект успішний

 Мер Немирова прокоментував ситуацію з інвестиційним проектом 


В Немирові на «Fujikura» вже працює 500 людей. Качур каже: проект успішний

Наприкінці минулого року в м. Немирів Вінницької області реалізовано І етап інвестиційного проекту компанії «Fujikura», яка випускає кабельну продукцію для автомобілів світових брендів. В 2018 році на підприємстві буде створено 700 нових робочих місць. З початком запуску виробництва, коли іноземна компанія почала набір працівників, в загальноукраїнських ЗМІ з’явилась інформація про те, що місцеві не хочуть працювати на заводі, бо їм вигідніше отримувати субсидію, ніж зарплату. Про це повідомляв голова міської Немирівської ОТГ Віктор Качур. Разом з тим, в Немирівській ОТГ основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податки на доходи фізичних осіб. Тобто, чим більше людей офіційно працевлаштовані, тим більші доходи має громада. Яка сьогодні ситуація з інвестором, чи набрала «Fujikura» необхідний персонал, ми поцікавились у Віктора Качура.

- Даючи інтерв’ю журналісту одного з видань, з контексту було вирвано кілька слів, які потім розповсюдились по всіх ЗМІ. Але я сказав правду.

«Фуджікура» сьогодні успішно працює, нарощує потужності. На «Фуджікурі» зараз працює 500 чоловік, в перспективі працюватиме від 1,5 – 2 тисячі людей. Я вважаю, що це успішний проект.

Для нас важливо, що інвестор вибрав саме нас і працює в Немирові, хоча починав свою роботу з таких прикрих неприємностей, як трудові резерви.

- Чому інвестор вирішив саме в Немирові розмістити виробництво?

- Тут потужно попрацювала компанія «Немирів», яка мала свої площі і готові заводи. Ви розумієте, для того, щоб привабити інвестора, потрібно створити інфраструктуру, створити умови.

Інвестора запропонувала обласна державна адміністрація - Валерій Вікторович Коровій і Володимир Мережко. Інвестор побачив, що компанія «Немирів» володіє відповідними площами, готовими заводами, тоді їм залишалось домовитись з компанією, яка могла надати ці площі.

- Чим Немирівська міська рада сприяла, щоб саме у вашому місті розмітили виробництво?

- Я був на кількох зустрічах, де обіцяв і сприяв тому, щоб вони розпочали роботу. Це стосується і подачі електроенергії. Для забезпечення виробничого циклу їм потрібно 1 мВт, а там всього було від 50 до 100 кВт. Цей процес (виробництва – ред.) енергомісткий. Але нам посприяла облдержадміністрація і всі ми разом, спільно втілили цей проект в життя.

Варто відмітити, що основними бюджетоутворюючими підприємствами ОТГ в 2017 році були завод «Немирів», санаторій «Авангард», швейна фабрика «Веселка-М» та агропідприємства.

Нагадаємо, працівників на роботу почали набирати з квітня минулого року. Стажування тривало протягом 3-ох місяців.

Як повідомляла редакція Вiнниця.info, у Вінницькій області до кінця 2018 року планують створити 6 тисяч нових робочих місць.

Вiнниця.info