26 берез. 2015 16:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

48

0

В суботу у Вінниці вимкнуть підсвітку Вежі, Центрального мосту і Майдану незалежності

В суботу у Вінниці вимкнуть підсвітку Вежі, Центрального мосту і Майдану незалежності

 Вінниця приєднається до Всесвітньої акції «Година Землі»


В суботу у Вінниці вимкнуть підсвітку Вежі, Центрального мосту і Майдану незалежності

 Цієї суботи Вінниця приєднається до Всесвітньої акції «Година Землі». 28 березня о 20:30 по всьому світу люди на одну годину вимкнуть електрику і у такий спосіб покажуть важливість об’єднання зусиль для боротьби зі змінами клімату. А у Вінниці цієї суботи на годину вимкнуть підсвітку Вежі, майдану Незалежності, Собору та Центрального мосту. Вінничани, які хочуть підтримати цю ініціативу, можуть також вимкнути світло з 20:30 до 21:30.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

Збереження природних ресурсів та енергоефективність для європейських країн є одним із пріоритетних напрямків розвитку. Адже земні ресурси невічні, і з часом джерела енергії виснажуються, а навколишнє середовище забруднюється викидами СО2. Тому розвинені країни світу не лише впроваджують у себе енергоефективну модель життя, а й поширюють цю ідею між іншими країнами.

Наше місто рухається по шляху енергоефективності вже кілька років. У 2011 році Вінниця офіційно підтримала масштабну ініціативу Європейської комісії зі сталого розвитку міст, відому як Угода Мерів. Підписанти цієї Угоди взяли на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя. Для досягнення цієї мети у Вінниці з допомогою європейських консультантів було розроблено План Дій зі сталого енергетичного розвитку до 2020 року (SEAP). Цей документ є основним стратегічним планом міста з впровадження заходів, які дозволять скоротити споживання енергоресурсів, і як наслідок, зменшити викиди у навколишнє природне середовище шкідливих речовин, поліпшити екологічний стан міста та впроваджувати альтернативні джерела енергії.

У цьому році Вінниця долучиться до акції «Година Землі» вже всьоме. Вона проводиться з ініціативи незалежної природоохоронної організації Всесвітнього фонду природи (WWF). Організатори акції «Година Землі» акцентують увагу на тому, що лише разом можна подолати проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Тому було б дуже добре, щоб кожна людина щоденно докладала зусилля у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів.

Нагадаємо, що минулого року до акції «Година Землі» приєдналися більше 7 000 міст у 162 країнах по всьому світі.

ВИННИЦА.info