21 квіт. 2018 09:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

96

0

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото

 На Вінниччині розмальовують фасади будинків, готуються до фестивалю


В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото

У Тульчині триває перший тиждень настінного розпису місцевих будівель, який відбувається у рамках проекту «Леонтович АРТ квартал», що став переможцем відкритого конкурсу Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Фасади десятка місцевих будинків найкращі художники закордону та України розмалюють зображеннями найвідоміших театрів світу. А один з муралів буде присвячено славетному українському композитору Миколі Леонтовичу та його знаменитому на весь світ «Щедрику», який був написаний саме у Тульчині. Леонтович був вихідцем з Тульчинського району. Там і загинув.

Презентація всіх муралів, відкриття креативних просторових об’єктів та міської скульптури на тему мелодії Миколи Леонтовича «Щедрик» відбудеться 8 червня, у день відкриття ІІ міжнародного оперного фестивалю під відкритим небом Operafest Tulchyn, що з 8 до 10 червня пройде на території тульчинського Палацу Потоцьких.

«Перший об’єкт – міський Будинок Культури. Малюємо тут оперету у Відні. Правда, у авторському варіанті. Приємно зазначити, що спільно з нами приміщення облаштовують комунальні служби. Ми малюємо, вони обкладають сходи новою плиткою», - розповідає з місця Вiнниця.info творчий куратор проекту «Леонтович Арт-Квартал» Олександр Никитюк.

Перший АРТ-об’єкт знаходиться навпроти скверу імені Миколи Леонтовича.

Повну програму фестивалю Operafest Tulchyn дивіться ТУТ.

 

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото

 

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото - фото 2

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото - фото 3

В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото - фото 4 

 В Тульчині почали розмальовувати фасади будівель. Фото - фото 5 

Вiнниця.info, фото надані художником.