22 лип. 2015 13:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

56

0

В університеті ім. Пирогова відкриють військову кафедру

В університеті ім. Пирогова відкриють військову кафедру

 За ініціативи Міністерства оборони України у вищих медичних навчальних закладах держави буде відкрито 7 нових кафедр військової підготовки


В університеті ім. Пирогова відкриють військову кафедру

 У вересні за ініціативи Міністерства оборони України у вищих медичних навчальних закладах держави буде відкрито 7 нових кафедр військової підготовки медичного напрямку. 

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Кафедри відкриються на базі Буковинського державного медичного університету, Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова, Дніпропетровської медичної академії, Івано-Франківського національного медичного університету, Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, Одеського національного медичного університету, а також Української медичної стоматологічної академії.

У програмах підготовки медичних фахівців для Збройних Сил України буде враховано характер поранень та отриманий досвід при проведенні антитерористичної операції.

Підвищення рівня підготовки офіцерів медичних спеціальностей сьогодні має визначальне значення. Змінилися як характер війни, так і особливості поранень, країна потребує фахівців підготовлених за новими стандартами.

Рішення щодо відкриття на базі кількох ВНЗ кафедр медицини катастроф та військової медицини було прийнято на початку 2015 року, та реалізоване з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України № 143 від 25 березня 2015 року.

ВИННИЦА.info