5 січ. 2016 12:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

74

0

В Житомирі затримали 9 вінничан, які вночі штурмували кондитерську фабрику

В Житомирі затримали 9 вінничан, які вночі штурмували кондитерську фабрику

 Вінничан затримали під час масових сутичок в сусідній області 


В Житомирі затримали 9 вінничан, які вночі штурмували кондитерську фабрику

 5 січня уночі на території кондитерської фабрики «Житомирські ласощі» виникла сутичка між групою невідомих осіб. Поліція затримала 134 учасника конфлікту, серед яких жителі Вінницької області.

Про це йдеться в повідомленні відділу комунікації ГУ Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 1.00 до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від генерального директора ТДВ «Житомирські ласощі» про те, що на території підприємства лунають постріли та група невідомих осіб намагається проникнути до приміщень фабрики. Під час їх дій виникла сутичка з представниками іншої сторони конфлікту.

У ході першочергового з’ясування ситуації було встановлено, що близько 60 осіб прорвались на територію фабрики та чинять безлад. Поліцейські припинили сутички та спроби невідомих потрапити до приміщень підприємства.

Загалом на території підприємства та поблизу було затримано 134 особи, яких доставлено до Житомирського відділу поліції», - зазначено в повідомленні.

У ході огляду території підприємства виявлено пристрої для відстрілу гумових куль, патрони та гільзи від травматичної та мисливської зброї, ножі, кастети,металеві та дерев’яні кийки.

Як уточнили редакції ВИННИЦА.info у відділі комунікацій ГУ Національної поліції Житомирської області, серед 134 затриманих, 9 – жителі Вінницької області.

«90% затриманих під час сутичок, громадяни із судимістю, або особи які є фігурантами кримінальних проваджень. Встановлюються мета їх перебування на території підприємства», - повідомили в поліції.

В Житомирі затримали 9 вінничан, які вночі штурмували кондитерську фабрику

В Житомирі затримали 9 вінничан, які вночі штурмували кондитерську фабрику - фото 2

За фактом грубого групового порушення публічного порядку розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події - ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

В Житомирі загострення протистояння на кондитерській фабриці почалося ще ввечері 30 грудня через конфлікт двох сторін - ЗАТ «Житомирські ласощі» і ТДВ «ЖЛ», обоє найняли «тіушок». 31 грудня голова Житомирської ОДА попросив у начальника Нацполіції України Хатії Деканоідзе сотню поліцейських для охорони приміщення Житомирської кондитерської фабрики.

ВИННИЦА.info

title