13 січ. 2015 12:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

63

0

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон

 Самооборони Теплицького району зійшлись під стінами Вінницької ОДА через Романюка


Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон

 13 січня кілька організацій Самооборони Теплицького району разом із вінницькими «колегами» приїхали пікетувати Вінницьку облдержадміністрацію. Представники однієї самооборони вимагали, щоб губернатор не підтримував кандидатуру Василя Романюка на посаду голови Теплицької райдержадміністрації, інші, навпаки,виступали за призначення В. Романюка. Загалом від озвучених вимог представниками самооборони складалось враження: «хочу то, не знаю, що, але не так, як є…»

 Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 2 

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 3 

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 4

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 5

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 6

Як відомо, Теплицька райдержадміністрація зараз без голови, раніше на цій посаді працював Василь Романюк, але на осінніх виборах до Верховної Ради він висунув свою кандидатуру в народні депутати, і відповідно до законодавства, був звільнений Президентом з посади голови РДА. Потім В. Романюк зняв свою кандидатуру з виборів.

Під час пікету ОДА активістів запросили на прийом губернатора, де Анатолій Олійник з півгодини вислуховував аргументи активу щодо кандидатури В. Романюка. Під час зустрічі жодних суперечок не було, але й конкретних пропозицій та аргументів щодо кандидатів на посаду голови РДА не було. Все було досить «розмито». Одні «самооборонці» говорили, що В.Романюк вже не молодий і має «багато гріхів» за період своєї чиновницької служби. Мовляв, «дайте дорогу молодим». Інші, навпаки,казали, що за часів В. Романюка в Теплицькому районі було багато позитивних змін.

Вислухавши всіх, Анатолій Олійник нагадав активістам, що коли його призначили губернатором і постало питання призначення голів РДА, то Теплицький район до останнього не мав кандидатури.

«Пам’ятаєте, Оля, - звернувся до активістки з Теплика А. Олійник, - як я їхав у Київ з поданням на голів, ви мене зустріли в фойє і говорили: «Давайте подання на Романюка, інакше ми рознесемо тут це приміщення…». Я позвав керівника апарату, який показав підписане подання. Тому в мене совість чиста, що я вас не дослухався. І перед вами, Ольга, - звернувся Олійник до Маліновської, - совість чиста, я пропонував: давайте внесемо вашу кандидатуру на посаду голови Теплицької райдержадміністрації…На що Оля Маліновська почала говорити: «Ні, я ж у Вінниці живу, я не берусь за те, чого не вмію робити…»

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 7 

 Кандидатура В. Романюка була запропонована на посаду голови Теплицької РДА, зараз на перегляді в Адміністрації президента. Чи призначать його, чи ні - питання не вирішене.

«В. Романюк був на співбесіді в Адміністрації президента, але ще має прийти лист, чи погоджено його кандидатуру. В мене немає офіційного підтвердження, що В. Романюк пройшов співбесіду»,- говорить А. Олійник.

«Сьогодні з Теплика на прийом має приїхати ще одна делегація, щоб ми могли обговорити, чию кандидатуру ще можна подати на голову Теплицької РДА. Ми розглядали кандидатури Руслана Трамбовецького і інших, я можу відправити на співбесіду ще людину, і тільки після того робити якісь висновки», - сказав губернатор.

Представники самооборони, які проти кандидатури В. Романюка, не називають прізвища, кого вони хотіли б бачити на цій посаді, але говорять, що це якось має вирішитись з представниками району.

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 8 

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 9 

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 10 

Вакансія голови Теплицької РДА привела під стіни Вінницької ОДА кілька самооборон - фото 11 

ВИННИЦА.info