27 черв. 2018 13:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

140

0

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото

 Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото


Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото

 2 липня у Вінниці приступлять до реконструкції будівлі комунальної організації «Спорткомплекс «Здоров’я», який знаходиться в районі Старого міста по вул. Якова Шепеля, 23. Загальна кошторисна вартість робіт складає майже 37 мільйонів гривень. Це буде перший спортивний заклад комплексно пристосований для людей з особливими потребами.

«Частина першого поверху будівлі до 2017 року використовувалась облагростандартом – більше 603 кв.м. На першому поверсі всі перегородки знесуть і зроблять приміщення для потреб спортсменів. Цегляний фасад будівлі утеплять. На вході облаштують пандуси і розсувні двері, встановлять ліфт для людей з інвалідністю», - розповів директор управління фізичної культури і спорту ОДА Сергій Чернявський.

Частину першого поверху віддадуть центру «Інваспорт». Також там зроблять боксерські зали, встановлять стаціонарний ринг. Будуть і інвентарні кімнати, одна з яких для людей з інвалідністю. Облаштують сауни. На другому поверсі: тренажерна зала, основна спортивна зала, площею 511 кв. м., де будуть займатись тенісом, бадмінтоном, міні-футболом і індохокеєм. На третьому поверсі облаштують трибуни, частина з яких буде пристосована для людей на візках.

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото 

«Проект реалізовуватиметься у співфінансуванні з Державним фондом регіонального розвитку. 10% загальної вартості виділять з обласного бюджету. Ми плануємо приступити до робіт якнайшвидше, в нас немає приміщення для «Інваспорту». Окрім того, в нас постійно виникають питання: «де знайти залу», адже зараз в нас немає приміщення для занять спорту для людей з особливими потребами», - говорить заступник голови ОДА Олександр Крученюк.

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 2 

Під час презентації виникло питання вартості ліфта. Дехто з депутатів зазначив, що підрядник заклав малу суму – біля 200 тисяч, мовляв за такі гроші підйомник не облаштуєш. Тому депутатка Вінницької облради Людмила Станіславенко запропонувала створити комісію, до якої включать людей з інвалідністю, аби вони теж контролювали реконструкцію.

«Сьогодні ми говоримо про те, що комплекс буде пристосований для людей з інвалідністю, багато хто з вас є в цій залі. Тому я попросила б вас стежити за тим, як проходитимуть роботи. Ніхто крім вас не дасть кращих пропозиції щодо зручності. Ви краще знаєте, яким має бути проїзд, ліфт чи приміщення. Буде створена комісія, до якої включать людей з особливими потребами, щоб вони прослідкували дотримання всіх норм при реконструкції. Я з колегами із профільної депутатської комісії теж слідкуватиму за ходом робіт. Зараз ми тільки на початку, такі комплекси дуже потрібні», - зазначила Людмила Станіславенко.

 

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 3

Керівник федерації незрячих спортсменів у Вінницькій області Костянтин Ільницький теж говорить, що люди з особливими потребами повинні контролювати хід робіт.

«Стосовно ліфтів і питань доступності. Ми б просили щоб консультувались з нами. Якщо це ліфт, то він повинен бути таким, щоб людина на візку могла заїхати і розвернутись там. Повинні бути кнопки зі шрифтом Брайєля для незрячих. В ліфті повинні озвучувати поверх для людей з вадами зору», - говорить представник УТОС Костянтин Ільницький.

Зараз в спорткомплексі «Здоров’я», на сьогодні займаються близько тисячі дітей, там проводять заняття з 8 видів спорту.

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 4 

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 5

 

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 6

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 7

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 8

 Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 9

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 10

Велика реконструкція за 37 мільйонів. У Вінниці розказали, як зміниться спорткомплекс «Здоров’я». Фото - фото 11

Вінниця.info