20 груд. 2018 14:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

51

0

Верховна Рада прийняла закон, який зобов’язує УПЦ Московського патріархату вказувати назву - Російська церква

Верховна Рада прийняла закон, який зобов’язує УПЦ Московського патріархату вказувати назву - Російська церква

 Верховна Рада прийняла закон, який зобов’язує УПЦ Московського патріархату вкзувати назву - Російська церква 


Верховна Рада прийняла закон, який зобов’язує УПЦ Московського патріархату вказувати назву - Російська церква

 20 грудня у Верховній Раді 240 голосами «ЗА» підтримали зміни до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України (№5309).

Законом передбачено зобов’язати релігійні організації, які входять до структури релігійної організації, яка знаходиться за межами України в державі, яка здійснила військову агресію проти України відображати приналежність до цієї релігійної організації шляхом відтворення у своїй назві повної статутної назви такої релігійної організації.

«Законопроект розроблено з метою забезпечення державної безпеки та суверенітету України, а також з метою забезпечення суспільства повною та достовірною інформацію», - зазначено в пояснювальній записці.

За словами голови Верховної Ради, прийнятий законопроект утверджує Українську Церкву і допоможе їй здобути ширшу прихильність і підтримку в Україні. 

Всі народні депутати, які представляють Вінниччину, підтримали законопроект.

Заболотний Г.М. - За
Кудлаєнко С.В. – За
Македон Ю.М. – За
Мельничук І.І. - За
Демчак Р.Є. - За
Домбровський О.Г. – За
Кучер М.І. - За
Юрчишин П.В. - За
Ткачук Г.В. - За
Спориш І.Д. - За
Домбровський О.Г. - За
Порошенко О.П. - За

Нагадаємо, 15 грудня в Укрaїні відбувся Об'єднaвчий Собор укрaїнських прaвослaвних церков. Нa ньому офіційно створили Єдину помісну церкву тa обрaли її предстоятеля. Ним стaв митрополит Київський Епіфаній. Урочисте вручення Томосу зaплaновaне нa 6 січня.

Як відомо, Митрополит Вінницький і Барський Симеон перейшов до Української Помісної церкви, разом з прихожанами Спасо-Преображенського собору.

Вiнниця.info