13 січ. 2015 16:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

106

0

Верховна Рада зробила крок до судової реформи

Верховна Рада зробила крок до судової реформи

 Всі нардепи з Вінниччини проголосували за законопроект "Про забезпечення права на справедливий суд".


Верховна Рада зробила крок до судової реформи

 13 січня Верховна Рада 288 голосами прийняла в першому читанні президентський законопроект №1656 Про забезпечення права на справедливий суд.

Народний депутат з Вінниччини Юрій Македон прокоментував законопроект. За його словами, цей законопроект є необхідним, так як зміна судової системи є основою для реформ в країні.

«За новим законом усі судді України повинні пройти іспити, перевірки, в тому числі і відповідність витрат сім’ї одержаним офіційним доходам. Такі перевірки проводитимуться постійно, більше того, будь який громадянин може ініціювати їх проведення.

За новим законом до судді може бути застосовано 7 видів дисциплінарних стягнень. Сьогодні нема жодного практичного заходу впливу у разі прийняття суддею неправомірного рішення.

За новими законом вводяться реальні інструменти правової визначеності, коли є реальна судова практика, обов’язкова до врахування, і суддя вже керується не тільки «власними думками».

За новим законом, якщо суддя не доповів про те, що на нього хтось тиснув, то це є підставою для притягнення судді до відповідальності», - написав Ю. Македон.

Відповідний законопроект підтримали всі присутні у залі ВР народні обранці Вінниччини.

ВИННИЦА.info