31 берез. 2017 12:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

75

0

Весною у Вінниці встановили вісім прозорих зупинок

Весною у Вінниці встановили вісім прозорих зупинок

 Продовжують облаштування посадкових павільйонів 


Весною у Вінниці встановили вісім прозорих зупинок

 У Вінниці за півтора місяці облаштували вісім зупинок громадського транспорту у різних мікрорайонах міста. Серед них – по вулицях Костянтина Василенка (колишня 30-річчя Перемоги), Сергія Зулінського (колишня Тарногродського), Київській, 600-річчя, І. Богуна, Келецька.

Про це повідомляє департамент в справах ЗМІ та звязків з громадськістю Вінницької міської ради.

Нові посадочні павільйони на зупинках почали з’являтися у Вінниці в 2011 році. Тоді комунальні служби встановили перші сім. Їх змонтували на місці старих радянських конструкцій. Нові зупинки почали з’являтись і там, де їх взагалі не було, або в місцях, куди зупинки громадського транспорту були перенесені.

Як зазначив заступник директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Павлінчук, такі павільйони виготовляють з якісних матеріалів, виготовлених в Україні. Конструкція прозора, зроблена зі скла, щоб не перевантажувати міський простір. Такі зупинки вписуються в середовище як сучасної, так й історичної забудови. Конструкція захищає від опадів, а матова покрівля – від сонця.

«В цьому році по місту вже встановлено вісім посадочних павільйонів на зупинках муніципального транспорту, здебільшого автобусів та тролейбусів. Такі конструкції з’явились по вулиці Костянтина Василенка (колишня 30-річчя Перемоги) поблизу перехрестя з вулицею Ліза Чайкіна, по вул. Київській біля школи №29, по вул. 600-річчя поблизу підприємства «Форт». А також три павільйони по вулиці Сергія Зулінського (колишня Тарногродського): поблизу ПАТ Вінницьке управління механізації і автотранспорту будівництва, біля концерну «Аграна» та перехрестя з вулицею Батозькою. Крім того, облаштували павільйони по вулицям Богуна (зупинка М.Гавриш) та Келецька (зупинка Ващука). Роботи в цьому напрямку проводитимемо й надалі», – каже Юрій Павлінчук.

Вінниця.info