26 лип. 2017 10:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

41

0

«Відмити» гроші на ремонті дороги: прокуратура викрила незаконний тендер на Prozoro

«Відмити» гроші на ремонті дороги: прокуратура викрила незаконний тендер на Prozoro

 Встановлено, що згідно протоколів розгляду пропозицій з публічної закупівлі, розміщених на офіційному веб-порталі Prozoro


«Відмити» гроші на ремонті дороги: прокуратура викрила незаконний тендер на Prozoro

 На Вінниччині прокуратурою попереджено незаконне використання бюджетних коштів виділених на реконструкцію дороги у розмірі 11 млн. гривень.

Про це Вінниця.info повідомляють у прес-служба Прокуратури Вінниччини.

«В ході вивчення стану дотримання вимог законодавства при проведенні публічних закупівель за державні кошти, установлено, що у липні цього року завершено процедуру відкритих торгів з закупівлі робіт по реконструкції частини дороги у одному із міст Вінницької області.

Встановлено, що згідно протоколів розгляду пропозицій з публічної закупівлі, розміщених на офіційному веб-порталі Prozoro, тендерні пропозиції  учасників відкритих торгів відхилено у зв’язку з невідповідністю кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації.

Водночас за результатами вивчення тендерної пропозиції підприємства - переможця також встановлено її невідповідність кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації. При цьому, цінова пропозиція переможця торгів є найвищою серед всіх учасників – 11 млн. гривень.

Незважаючи на викладене, замовником в порушення Закону України «Про публічні закупівлі» не відхилено тендерну пропозицію підприємства, визнаного переможцем, та не відмінено відкриті торги», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим прокуратурою області подано до Господарського  суду позов про визнання недійсним рішення тендерного комітету - протоколу розгляду пропозицій з публічної закупівлі та договору підряду про закупівлю робіт з реконструкції частини дороги. 

Вінниця.info